De Volewijckers wint topper van OFC

Als medekoploper in zaterdag 4b ontving OFC de nummer drie in de stand, De Volewijckers. In Oostzaan verloor OFC zijn ongeslagen status. De Volewijckers ging er met de volle winst vandoor: de wedstrijd eindige in 0-2.

De eerste mogelijkheid na één minuut spelen was voor De Volewijckers, een schot vanaf links van Seranio Austin werd door OFC-doelman Dani de Ruig over de lat getikt.
OFC was na tien minuten dicht bij de openingstreffer, maar Demio Walberg stuitte op De Volewijckers-doelman Mitchel Vincken. Daarna ging de wedstrijd aardig gelijk op, maar het spel leverde van beide kanten niet echt veel kansen op. Met vrije trappen na een half uur spelen van Walberg voor OFC rakelings langs de paal, en vijf minuten voor rust aan de kant van De Volewijckers van Issam el Bakkali, laag in de benedenhoek, prima gestopt door De Ruig moest het publiek het doen. Al was OFC even voor rust dichtbij een voorsprong, toen Ronan de Vroome na een hoekschop zijn kopbal van de doellijn zag worden weggekopt. Daardoor werd uiteindelijk de ruststand 0-0.

Na de theepauze nam De Volewijckers het heft in handen. Het tempo ging omhoog en de bal ging van voet naar voet. OFC had het moeilijk en het was wachten op een doelpunt van De Volewijckers. Die kwam ook na 58 minuten. De scherpe voorzet vanaf de linkerflank van Mo el Jahouari werd aan de verste paal strak ingekopt door Austin.

OFC knokte zich terug in de wedstrijd, maar het sterke De Volewijckers defensieblok Madjerno Baal en debutant jeugdspeler Alan Cairo gaven niks weg. De enige kans die OFC kreeg was in de 65e minuut als Walberg even door de verdediging glipte, alleen voor doelman Vincken verscheen maar zijn schot trof het zijnet.

De Volewijckers ging op zoek naar het tweede doelpunt. Het hield het meeste balbezit en de laatste tien minuten was het prijsschieten maar geen poging trof het net: het was via Mo Arbioui, paal en lat en Appie Challaoui trof in de laatste minuut voor de verandering de paal. Het was tenslotte in de extra tijd dat uitblinker Arbioui de bevrijdende 0-2 scoorde nadat hij een steekpass afrondde met een gericht schot in de benedenhoek.

Zo was de zege in deze topper voor de Noord-Amsterdammers. Het team van Frank Schuitemaker is nu samen met Fortuna Wormerveer medekoploper. OFC speelt volgende week een uitwedstrijd tegen vv Jisp. Voor De Volewijckers staat er weer een kraker op het programma, een thuiswedstijd tegen SDOB.