Home / Hoofdklasse A zondag / De Waal vertrekt vanwege werk bij De Dijk: “Ontzettend lastige beslissing”

De Waal vertrekt vanwege werk bij De Dijk: “Ontzettend lastige beslissing”

Ivo de Waal liet hoofdklasser ASV De Dijk deze maand weten dat hij bij de vereniging vertrekt. De 24-jarige aanvaller heeft zijn keuze laten vallen op zijn maatschappelijke carrière, waardoor het voor hem onmogelijk is om op zaterdag te blijven spelen. In de winterstop wil hij graag aansluiten bij een zondagvereniging.

De voetballer studeerde anderhalve week geleden af bij een Marketing-studie. Zijn oude stage bood hem een baan aan, maar daarvoor moest hij wel op zaterdag werken. Het bracht hem direct in een tweestrijd met zijn favoriete hobby: voetbal. “Het was een ontzettend lastige beslissing, maar ik kon deze kans gewoon niet laten liggen”, vertelt De Waal. “Ik heb altijd geprobeerd om in de voetballerij het hoogst haalbare te bereiken, maar langzaam kwam het besef dat het moeilijk zou worden om het hoogste niveau te behalen. Daarom is het voor mij nu beter om mezelf op mijn maatschappelijke carrière te richten. Het zorgt voor een identiteitsswitch, maar voor mijn gevoel gaat dit positief uitpakken.”

Het betekende dat De Waal bij zijn vereniging moest aangeven dat hij niet langer beschikbaar was om voor De Dijk uit te komen. “Natuurlijk vonden ze het jammer, maar ze hadden tegelijkertijd volop begrip. Gek genoeg was ik met mijn leeftijd de oudste van de selectie. Ik heb de jongens in de spelersgroep proberen te helpen en was binnen het team altijd wel aanwezig, waardoor het misschien wat stiller gaat zijn in de kleedkamer. Het gaat echter zeker goed komen met dit team.” De Waal benadrukt een mooie periode te hebben gehad. “Dit was een van de fijnste tijden die ik heb meegemaakt. Het is zo’n ongelooflijk warm bad binnen deze vereniging, waardoor ik het altijd goed naar mijn zin heb gehad.”

De komende periode gaat de aanvaller op zoek naar een nieuwe club. “Een aantal clubs vroeg inmiddels wat informatie, maar concreet was het nog niet. Hopelijk komt er een mooie kans voorbij.” Hoewel De Waal op niveau wil blijven voetballen, staat hij ook voor andere uitdagingen open. “Ik ben niet een type die een club zomaar afslaat. Wanneer ze met een goed verhaal komen waarin ik pas, ben ik altijd bereid om te luisteren. Het liefste speel ik natuurlijk op het hoogste niveau, maar ik realiseer me dat dit niet zomaar mogelijk is.” Stoppen met voetballen is voor hem echter geen optie. “Ik ben een ras voetballer die in het weekend met de bal aan zijn voeten moet lopen. Dat zit er nog altijd in.”

Tekst: Jordi Smit

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)