jos-oss
Nigel Hardenberg voetbalt in Friesland en heeft het shirt van JOS ingeruild

De winterse transfers in het amateurvoetbal: Hardenberg van JOS naar Harkemase Boys

Overschrijvingen in het amateurvoetbal, ze zijn altijd een hot item. Ook in de winterse periode. Nigel Hardenberg  wilde tussentijds graag van JOS Watergraafsmeer overstappen naar Harkemase Boys. Beiden uitkomend in de derde divisie; waar JOS op zondag speelt, komt Harkemase Boys op zaterdag uit.

Door een verhuizing naar andere regio kon er eenvoudig overschrijving worden aangevraagd en mocht Hardenberg zonder belemmering vertrekken bij JOS Watergraafsmeer. De aanvaller, die op meerdere posities de vaardigheid en intelligentie bezit om te kunnen spelen, kijk uit naar het nieuwe avontuur. Hardenberg (28) heeft inmiddels een rijk verleden als speler en in Friesland voegt hij daar een nieuw hoofdstuk aan toe.

Friesland

“Ik heb er goed over nagedacht”, begint Nigel Hardenberg. “Voor mij was het sowieso voordeliger om te verhuizen naar Friesland, waar ik ben gaan samenwonen met mijn vriendin. Voor dit seizoen begon was daar nog geen sprake van, het zou pas aan het einde van het seizoen zover zijn. Pas ergens in de herfstperiode werd het onderwerp actueler. Er speelden meerdere dingen, waardoor de verhuizing en de overstap sneller is gegaan. Ik ben daar altijd wel open in geweest naar wat jongens in het team en gelukkig gunde iedereen mij het plezier, het gelukkig zijn”.

JOS dankbaar

Hardenberg begon met voetballen bij zvv Zaanlandia en via FC Lisse, OFC Oostzaan, Odin’59 en SJC kwam Hardenberg bij JOS. “Ik ben opgegroeid in Zaandam en daar woonde ik tot voor kort nog steeds. Ik ben JOS dankbaar dat ze mij een kans hebben gegeven dat ik op derde divisie niveau kon gaan voetballen. Ik heb laten zien dat ik dit prima aankan. Ik ben bij JOS vaak belangrijk geweest met doelpunten en assists. Na mijn afscheid speech in de bus was er applaus en kreeg ik wat handen. Ik ben bij JOS via de voordeur naar buiten gegaan. Ik zal er altijd nog terugkomen om een wedstrijdje te kijken als ik in de buurt ben. Ik volg ze ook op afstand”.

Intensief

“Harkemase Boys zit op tien minuten afstand van mijn woonplaats en ik weet dat Harkemase Boys een goede club is waar veel spelers uit het betaalde voetbal spelen. Dat zijn jongens die nog niet afbouwen. Dat merk ik ook in de trainingen. We trainen drie keer per week en de intensiteit is hoog. Ik moest even flink gas geven. Gelukkig heb ik in de winterstop verder aan mijn herstel gewerkt. Ik hoop de blessures – waar ik al wat langere tijd mee kampte en soms te snel weer begon – achter me te hebben gelaten”.

“Ik hoop natuurlijk bij Harkema belangrijk te zijn met goals en assists”, klinkt Hardenberg ambitieus. “Maar zal eerst even verder moeten wennen aan het team en de speelstijl. Ik heb inmiddels mijn competitie debuut gemaakt, waar ik twintig minuten voor tijd inviel en wij een 1-0 voorsprong moesten verdedigen tegen RKAV Volendam. Daarna heb ik een halve wedstrijd meegespeeld in een oefenduel, waarin ik scoorde en een assist gaf. Ja, ik heb toen het publiek wel vermaakt denk ik”.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)