Home / Algemeen / De zaterdag van Lars Keppel
Lars Keppel Purmersteijn

De zaterdag van Lars Keppel

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Purmersteijn trainer Lars Keppel.

Keppel is al 3 jaar trainer van Purmersteijn en heeft het nodige meegemaakt bij de club. Promotie naar de tweede klasse, veel doorstroming en nu de coronacrisis. De hele situatie houdt veel mensen van elkaar weg, maar Keppel heeft de afgelopen weken met juiste maatregelen zijn spelers regelmatig gezien. Voordat hij actief was als trainer bij Purmersteijn liet hij zijn kwaliteiten zien bij Fortuna Wormerveer. Keppel doorliep de gehele jeugd tot aan het seniorenelftal, maar was op zoek naar een grotere uitdaging. De hoofdtrainer vond die uitdaging bij zijn huidige club en zet zijn team in deze tijd niet op een laag pitje.

Keppel was net als veel andere trainers vaak de hele zaterdag op de club. Dat is nu veranderd, maar hij heeft met de jongens wel afgesproken elke zaterdag elkaar te zien. Naast de coronaproof trainingen duikt hij soms ook de bossen in. “Ondanks de maatregelen kan je genoeg dingen doen. Laatst zijn wij zelf gaan voetgolfen,” vertelt Keppel. Het is geen 12 tot 7 meer op zaterdag en dat zorgt voor een klussende Keppel. “Gelukkig ben ik wel handig met wat gereedschap en kan ik daar mee aan de gang.” Familie Keppel is net verhuisd en kan deze vrije tijd aardig goed gebruiken. Naast het klussen neemt zijn vrouw hem ook vaak mee naar de woonwinkels. De lege plekken worden aangekleed en het huis wordt steeds gezelliger ziet de hoofdtrainer.

Na een coronatraining komt hij op zaterdag thuis in een uitnodigend huis, maar doordeweeks is hij ook vaak op de club te vinden. Naast de afgesproken zaterdag trainde Purmersteijn met de inmiddels oude maatregelen twee keer doordeweeks. Keppel ziet dit al als een kleine pauze voor de jongens, maar vind het wel belangrijk dat het sociale contact blijft. “Rond kerst zullen we het helemaal stil gooien, maar nu gaan we nog even verder. Het bestuur staat erachter en ook heb ik niet gevoel van scheve blikken van mensen buiten de club.” Keppel is een gemotiveerde en ambitieuze trainer. Hij heeft nu nodige papieren, maar wil graag een stap maken naar de eerste klasse en zijn Uefa A halen. Purmersteijn lijkt hard op weg naar de eerste klasse, maar of al het werk zich gaat uitbetalen moet na de coronastop blijken.