Home / slideshow / De zaterdag van Remco van Twiller
Timothy van den Berg

De zaterdag van Remco van Twiller

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het TOB-trainer Remco van Twiller.

Van Twiller is coach van TOB zaterdag 1 en stond na vier wedstrijden op de 7de plaats in de vierde klasse. Van Twiller is al een lange tijd trainer en begon in 2018 aan zijn avontuur bij TOB. De zaterdag bestaat voor hem nu vooral werk in en om het huis. “Ik heb het zomersetje ingepakt en opgeruimd en de tuin klaar gemaakt voor de winter. Verder ben ik bezig met foto’s van vroeger inplakken en de digitale foto’s sorteren bij de juiste vakantie op het weekendje weg.” Gelukkig is het buitenlandse voetbal en de Eredivisie nog wel altijd te zien op tv. De trainer van TOB is een echte voetbalfanaat. “Normaliter was het zaterdag voetbal en zondag Ajax kijken. Dat eerste zit er nu even niet in, maar er zijn genoeg wedstrijden waarmee ik de zaterdag toch een beetje kan vullen met voetbal.” 

Doordeweeks traint hij in groepjes van 4 door met zijn selectie. “Tijdens de eerste periode had de KNVB een paar oefeningen voor op afstand trainen online gezet. Met dat bestand en eigen bedachte oefeningen zorg ik ervoor dat de jongens fit blijven, het balgevoel niet verliezen en een leuke training hebben.” Helaas stond tijdens de coronaproof trainingen niet de complete selectie op het veld. “Sommige jongens vinden het niks op afstand trainen en kiezen ervoor om thuis te blijven, maar dat neem ik uiteindelijk wel mee als de competitie weer begint. Je ziet nu wie voetballiefhebbers zijn en wie niet.” Naast trainingen wil de trainer met zijn selectie ook activiteiten gaan inplannen die aan de maatregelen voldoen. “Bijvoorbeeld een dag naar het strand of het bos, maar footgolf is ook een aantrekkelijke optie.” 

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend