De zondag van Abderrahman Ahannach

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Nieuw West United trainer Abderrahman Ahannach.

Ahannach staat bekend op Nederlandse velden als een echte voetbalfamilie, maar zelf heeft de trainer zijn schoenen al lang geleden aan de wilgen gehangen. Nadat de hoofdtrainer van Nieuw West United stopte met voetballen werd hij trainer in de zaal. Vele teams volgden, maar het nationale zaalvoetbalteam van Bahrein is wel een hoogtepunt uit zijn carrière. Ahannach is sinds 2017 hoofdtrainer van de Nieuw West United en heeft gekke jaren meegemaakt. “Ik kwam naar Nieuw West United om met jongens uit de buurt de club weer op de kaart te zetten. Het is aardig gelukt, maar vorig jaar zijn wij helaas tegen gehouden door corona.” Dit jaar begon de ploeg ook goed aan het seizoen, maar er zat wel een hele zware periode aan te komen voor Nieuw West United.

Het hoofdstuk “de zware periode” werd uitgesteld en moet nu nog geschreven worden. Dat zal pas op z’n vroegst in januari zijn en tot die tijd heeft hij dan ook meer tijd voor zijn dochters op de zondag. Normaal gesproken was hij met zijn zoontje mee naar de voetbal en daarna richting zijn eigen team om te coachen, maar nu is het de naaiclub en judo geworden. “Ik geniet er elk weekend van om zoveel tijd door te brengen met mijn dochters. Het is geweldig om je kinderen blij te zien.” Naast de naaiclub en de judo is Ahannach wel nog te vinden op de voetbalclub. Zijn zoon mag wel nog voetballen. De kinderen zorgen voor de drukte, maar in de zondagochtend zoekt hij vaak met zijn vrouw de rust op. “Ik hou van wandelen. Op de zondagochtend wandelen is heel fijn en rustgevend.” Tijd doorbrengen met je eigen gezin is heel belangrijk, maar de oefenmeester houdt ook zijn neven, neefjes, broers en broertjes in de gaten op de online kanalen. De familie Ahannach is nog altijd goed vertegenwoordigd in het betaald voetbal en de trainer probeert zoveel mogelijk te zien van zijn familie.

Ervaring heeft de hoofdtrainer van Nieuw West United genoeg en weet dat in deze tijd fit blijven erg belangrijk is. Door de nieuwe maatregelen laat de trainer zijn spelers nu zelf hun conditie op peil houden, maar daarvoor hield de ploeg de conditie nog samen op peil.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)