Bart Woldberg

De zondag van Bart Woldberg

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Swift-Trainer Bart Woldbreg.

Zondag Swift 1 staat onder leiding van Bart Woldberg en presteert de laatste jaren erg goed. Promotie naar de derde klasse en afgelopen seizoen wonnen zij een periodetitel. De ploeg heeft als doel om aan stabiele tweedeklasser te worden en werkt daar hard naar toe. Swift speelde afgelopen seizoen heel goed, maar werd net als iedereen tegen gehouden door het coronavirus. Dit jaar is de seizoenstart minder en staat de Amsterdamse ploeg na 4 wedstrijden op de 5de plaats met 7 punten. De zondag ploeg van Swift kwam in een andere competitie terecht en heeft een wisselvallige start achter de rug. Woldberg heeft door de tweede coronapauze genoeg tijd om de zere plek te leggen.

Naast de vinger op de zere plek leggen brengt Woldberg veel tijd door met zijn gezin. Veel trainers moeten nu op zoek naar iets wat hen bezig houdt, maar zijn kinderen houden de trainer wel bezig. In huize Woldberg hebben de kinderen de ouderwetse spelletjes weer uit de kast gehaald. Woldberg zit uren rond de tafel te rummikuppen, wie is het of UNO te spelen met zijn kinderen. “Net als de eerste coronapauze brengt het je dichter naar elkaar toe, ondanks dat we allemaal een goede verstandshouding hebben ben je vaker samen.” Hij vindt dat hartstikke leuk, maar is wel blij dat hij nog altijd genieten van wat voetbal op de tv. Hij staat niet meer met de senioren op het veld, maar dankzij zijn baan is hij wel nog actief op sportcomplexen.

Dat Woldberg niet meer met de senioren op het veld staat heeft alles te maken met de beslissing van het bestuur van Swift, waar hij het overigens volkomen mee eens is. “Als je in het midden van Amsterdam zit, kan je niet veroorloven om straks verantwoordelijk te zijn voor een aantal besmettingen.” Over de fitheid van zijn selectie maakt hij zich geen zorgen: “Het zijn allemaal sportieve jongens. Als de selectie weer mag voetballen zullen zij er alles aan doen om het beste uit zichzelf te halen.”

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)