Home / Algemeen / De zondag van Cor ten Bosch

De zondag van Cor ten Bosch

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Jos Watergraafsmeer trainer Cor ten Bosch.

Iemand die je niet hoeft te vertellen hoe het spelletje voetbal gaat, is Cor ten Bosch. De oefenmeester is al vanaf zijn zeventiende actief in het voetbal. Ten Bosch heeft in zijn jongere jaren gespeeld bij Ajax, FC Amsterdam en De Volewijckers. Na zijn carrière bleef hij in het voetbal hangen en haalde hij zijn trainerscertificaat, wat tegenwoordig UEFA A heet. Met het certificaat is hij aan de slag gegaan bij een grote groep clubs, waar Ten Bosch veel successen wist te behalen. In het rijtje grote successen zullen ongetwijfeld de prestaties staan met zijn huidige club. En hoewel de trainer het nu wat rustiger aan zou kunnen doen, gaat hij met JOS Watergraafsmeer gewoon door.

Geen wedstrijden meer voor Ten Bosch, maar de trainingen blijven gewoon staan. De trainer is actief bezig en vindt dat het nu aan trainers is om extra creatief om te gaan met de maatregelen. “Wedstrijdfit zullen de jongens na deze trainingen niet zijn, maar het is wel belangrijk om de jongens fit te houden. De trainers kunnen wel zeggen dat iedereen zich aan het trainingsschema houdt, maar ik ben zelf ook jong geweest en het is lekkerder om op het veld te staan dan zinloos rondjes rennen.” Ten Bosch brengt nu veel tijd door met zijn kleinkinderen en kinderen, maar kan niet wachten tot het echte werk weer gaat beginnen. “Het is belangrijk om tijd door te brengen met je familie en dat doe ik zeker ook, maar ik mis de wedstrijden in het weekend wel heel erg.” De oefenmeester gaat soms in het dorp op de fiets nog op zoek naar wat gezelligheid, maar na een rondje is hij snel uit gefietst. “Je kan nergens even gezellig zitten en een kopje koffie drinken. Het is niet heel uitnodigend meer.”

Ten Bosch is een echte voetballiefhebber en heeft vanaf moment 1 gezegd: “De trainingen gaan gewoon door.” Hij merkt dat hij het niet alleen fijn vindt, maar ook de jongens. “Ik heb een leuke groep die veel respect toont en dat vind ik erg belangrijk.” Ten Bosch is wat ouder dan zijn spelers, maar kan goed omgaan met de moderne spelers van nu. Het team bestaat altijd uit spelers die doen wat je vraagt en wat moeilijkere spelers. “Moeilijke spelers zijn meestal goede spelers. Je moet die jongens wat laten zeggen, maar ik moet wel een verhouding vinden tussen speler en mij.” Dat gaat hem nog altijd heel goed af en Ten Bosch denkt nog lang niet aan stoppen. “Ik ga door zo lang ik er plezier in heb.”

Foto: Mario Wormhoudt

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)