Home / Algemeen / De zondag van Edwin Keizer
Edwin Keizer

De zondag van Edwin Keizer

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het IVV Landsmeer trainer Edwin Keizer.

Edwin Keizer is nieuw bij de club, maar voelt zich al helemaal thuis bij IVV Landsmeer. IVV kent een wereldstart en staat bovenaan met de volle buit. Keizer is een ervaren trainer en ziet de uitstekende start als een cadeautje. Cadeaus heeft Keizer vorige week zondag op een gepaste manier in ontvangst genomen. In deze tijd viel er toch iets te vieren in huize Keizer, de trainer was namelijk jarig.

“Verder ben ik op dit moment veel aan het wandelen en kijk veel series of films op Netflix,” geeft hij aan. Het is moeilijk om echt leuke activiteiten te gaan doen merkt Keizer, maar als iedereen in de stemming is, worden de spelletjes ook af en toe uit de kast gehaald. Voor Keizer is dit een rare periode, maar hij ziet dit niet als de raarste periode uit zijn trainerscarrière. “De brand in Volendam was het ergste en raarste wat ik heb meegemaakt terwijl ik trainer ben.” Het halve team van Keizer was erbij betrokken. “Deze twee gebeurtenissen zijn heel verschillend, maar het geeft mij wel voor de tweede keer de bevestiging: koester de mensen om je heen en hou zoveel mogelijk contact met je vrienden.”

Dat contact heeft de hoofdmeester met zijn eigen team ook goed intact gehouden de afgelopen tijd. IVV Landsmeer was volop aan het trainen, maar heeft het nu even stilgelegd. “Samen met een speler die een eigen voetbalschool heeft, hebben wij verschillende oefeningen bedacht en de training zo veel mogelijk gevarieerd. De jongens vonden het erg fijn en er was vaak een grote groep aanwezig. Nu hebben de jongens even een pauze, maar zodra we meer weten zal ik de jongens gelijk informeren voor de nieuwe herstart.”

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Annelies Schreuder

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
IVV