Home / Algemeen / De zondag van Ton Pronk

De zondag van Ton Pronk

Mark Rutte liet op 13 oktober weten dat het amateurvoetbal vanaf 14 oktober werd stopgezet. Zaterdag en zondag zijn al tijden voetbaldagen. Een dag vol passie, gezelligheid en afloop de proosten op de overwinning of de nederlaag wegdrinken met een biertje. De trainers zijn in het weekend nu een dag extra thuis, hoe brengen ze nu hun weekenden door? We vroegen het Legmeervogels trainer Ton Pronk.

Ton Pronk is een ervaren coach en maakt een vreemd eerste seizoen mee bij zijn nieuwe club. Na 4 wedstrijden heeft Legmeervogels 4 punten behaald, maar de stand zegt niet zoveel volgens de trainer. “Het is geen superstart. Maar met 4 wedstrijden gespeeld kan er nog van alles gebeuren,” vertelt Pronk. De oefenmeester heeft het erg naar zijn zin bij de ploeg uit Uithoorn en maakt optimaal gebruik van het mooie complex.

Met de nieuwe maatregelen hebben veel trainers de stekker eruit gehaald en kunnen zij niet meer genieten van hun korte momenten op de club. Pronk brengt daarom nu veel tijd door met zijn vrouw. Wandelingen door het bos of in de buurt zoeken naar wat frisse lucht en rust. Naast tijd doorbrengen met zijn familie houdt Pronk het professionele voetbal ook nadrukkelijk in de gaten. “De top 5 competities behalen elke week een aardig niveau en dat is een genot om naar te kijken.”

De selectie van Pronk staat nu even op eigen benen en moet zelf fit blijven. De weken hiervoor maakte Pronk optimaal gebruik van de faciliteiten van Legmeervogels en hield hij op een creatieve manier de jongens fit. “Voor de trainingen was altijd wel veel animo. We deden allerlei techniekoefeningen en veel afronden natuurlijk. De jongens houden daarvan en vonden het een leuke manier om fit te blijven.” Als er weer nieuwe positieve maatregelen komen zal Pronk gelijk weer aan de slag gaan met de groep.

Tekst: Auke Kooreman

Foto: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)