Debutant Daniël Zoutberg direct matchwinner bij AFC: “Trots gevoel”

Daniël Zoutberg beleefde deze week bij AFC een droomdebuut. De aanvaller mocht voor het eerst in zijn leven in het basiselftal starten en leidde het team met twee treffers naar de overwinning tegen Kozakken Boys.

Waar hij normaliter in AFC Onder 21 uitkomt, kreeg Zoutberg aan het begin van de week de mededeling dat hij met het eerste team mocht afreizen. Door meerdere afwezigen kreeg hij zelfs de kans in het basisteam. “Voorafgaand aan het duel merk je de druk op de wedstrijd”, vertelt Zoutberg. “Natuurlijk is het even wennen dat je in een ander elftal speelt dan dat je gewend bent, maar ik besloot vooral in dienst van het team te gaan spelen.”

De Amsterdammers werkten een stroeve eerste helft af, waarbij het niet kon voorkomen dat het op een achterstand kwam te staan. Zoutberg was ondertussen zoekende in de voorhoede. “Er was een moment in de eerste helft dat ik de bal binnenhield. Ik had de mogelijkheid om te schieten, maar besloot een teamgenoot in stelling te brengen. Dat moment liet me realiseren dat ik mijn eigen spel moest spelen.”

Na rust kwam hij voor zijn gevoel beter uit de kleedkamer. AFC kwam door een eigen doelpunt van Kozakken Boys op gelijke hoogte, waarna Zoutberg een waanzinnig einde van het duel beleefde. Tweemaal kreeg hij het voor elkaar om de bal binnen te schieten, waarmee hij ervoor zorgde dat AFC met een 1-3 overwinning naar huis terugkeerde. “Het gaf me absoluut een trots gevoel. Het lijkt inderdaad op een jongensboek.”

Zondag behoort Zoutberg opnieuw tot de wedstrijdselectie en hoopt hij wederom belangrijk te zijn. “Het is de bedoeling dat ik de rest van het seizoen gewoon met de Onder 21 mee doe, maar dit soort wedstrijden zijn zeker goed voor mijn ervaring. Aan alles merk ik dat dit weer een stapje omhoog is. Ik kan veel van mijn teamgenoten leren. Ze hebben me goed opgevangen en waren heel relaxed. Ik kijk dan ook terug op een prettig debuut.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Tom Poederbach

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC