Degelijke overwinning ZSGOWMS op Antibarbari

De nummer 1 in de Zondag Tweede klasse B ging op bezoek bij de nummer vier van de competitie. Dan kan je een duel met veel spektakel verwachten. Echter hielden ZSGOWMS en Antibarbari hun kruit droog. Voor koploper ZSGOWMS was het een degelijke wedstrijd, waarin wel met 1-3 werd gewonnen.

“Het was een wedstrijd met weinig spektakel”, aldus Sebas Fritz, de assistent-trainer van ZSGOWMS. “Als trainer is dat soms wel lekker. We scoorden al vroeg en gaven weinig weg.”

De openingstreffer werd gemaakt door Jaheem Uiterloo, die deze zondag in de spits startte. De assist werd gegeven door Roy Owusu-Ansah. En daar is trainer Fritz erg blij mee. “Roy is best wel jong, maar speelt al echt geslepen.” In de eerste helft verder weinig noemenswaardigheden.

Nadat de ploegen uit de kleedkamer waren gekomen, konden de bezoekers uit Amsterdam rap aanleggen voor een hoekschop. Haitam Ibrahimi ging achter de bal staan en trapte. De bal was op maat, want verdediger Ferris Inyamah kopte binnen. “Daarna kwam er een fase waarin Antibarabri wat meer in de wedstrijd kwam en ook enkele kansjes kreeg.” Hierdoor kregen de Amsterdammers het wat lastiger, maar de defensie hield stand. Circa tien minuten voor tijd nog een vrije bal, wederom mocht Ibrahimi aanleggen. Wederom werd het hoofd van Inyamah gevonden, die de 0-3 binnen kopte.

“Daarna nog een rommelige fase, waarin Antibarbari ook nog weet te scoren. Wel complimenten aan de ploeg, want we speelden volwassen en degelijk. Dat zijn stappen die we hebben gezet. We geven weinig weg en weten met onze creativiteit altijd te scoren.” En dat is belangrijk voor ZSGOWMS, want de ploeg heeft nu 4 punten voorsprong op naaste belager De Meer. Promotie naar de eerste klasse ligt dus binnen handbereik. “We hebben nog vier wedstrijden te gaan en hebben op dit moment alleen een periodetitel. In de laatste wedstrijden kunnen tegenstanders altijd stunten, dus we moeten gewoon zo doorblijven werken.”

Volgende week speelt ZSGOWMS tegen FC Abcoude, dat zondag ruim won van Bloemendaal. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)