Degradatiedoek valt voor FC Abcoude na nederlaag bij SO Soest

Voor het eerst in de clubgeschiedenis is FC Abcoude een keer gedegradeerd. De ploeg van Petar Djenic tankte een week geleden nog veel vertrouwen en hoop tegen Pancratius, maar op bezoek bij SO Soest viel alsnog het doek voor de zondag tweedeklasser: 2-1.

Uitgerekend hetgeen dat vorige week zo goed ging, mislukte in Soest: het afmaken van de kansen. Volgens Djenic waren die er genoeg. “Maar als je een stuk of vijf grote kansen mist, kom je echt tekort tegen Soest. Zij hebben drie kansen en maken er twee, waarbij de tweede buitenspel was. We hebben het hele seizoen tegen degradatie moeten vechten en wisten dat het steeds moeilijker werd.”

De Abcoudenaren kwamen een 2-0 achterstand (doelpunten van Niels van der Plaats en Rayendall Bitorina, red.) niet meer te boven. Dat clubtopscorer Ivo de Waal vlak voor tijd iets terugdeed, was slechts voor de eer. “Maar op dat moment was het al klaar. De spelers hebben hun best gedaan en ze wilden graag, maar sommigen hadden gewoon geen goede dag”, zei Djenic. Door de nederlaag is er een einde gekomen aan de periode van negen onafgebroken jaren in de tweede klasse.

Volgend seizoen moet FC Abcoude onder Djenic uit de derde klasse zien te komen. De oefenmeester wil niet te hard van stapel lopen. “We moeten niks, we moeten het verdienen. De kern blijft, dus met een paar versterkingen hopen we wat breder en kwalitatief sterker te worden. We moeten op zo’n manier gaan werken en organiseren dat we straks kunnen laten zien dat we te goed zijn voor dat niveau en de tweede klasse verdienen. Dat lijkt al moeilijk genoeg.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)