Degradatiekraker eindigt in stevige nederlaag voor SDZ

Een zespuntenduel, zo mocht het duel tussen Hooglanderveen en SDZ wel genoemd worden. Wie nog iets wilde om in ieder geval rechtstreekse degradatie te voorkomen, moest winnen zondagmiddag. 

De thuisploeg begon het duel het sterkst en kreeg na een minuut of tien een eerste kansje. Rick Voortman was ervandoor, maar moest te ver naar de buitenkant en stuitte zo op goalie Milan Roersma. Even later volgde weer een kans voor Hooglanderveen, toen het een indirecte vrije trap op ongeveer 15 meter kreeg. De bal eindigde echter in de muur.

Met een kwartier op de klok kwam het spel een tijdje stil te liggen, vanwege een blessure van Jurriën Ebbes. De verdediger leek last te hebben van zijn ribben en werd nadat hij een tijd op het veld was behandeld gewisseld. Bij de hervatting ontstond de eerste kans voor SDZ. Jereno Blankendal kopte net naast uit een corner.

Zo duurde het een tijdje voordat er goals vielen. Het was uiteindelijk Hooglanderveen dat de score opende. Uit een vrije trap maakte Mehmet Kaya er 1-0 van. Voor rust werd het zelfs ook nog 2-0, wederom via Kaya. In de blessuretijd kreeg hij veel ruimte op links. Hoewel de hoek moeilijk was, besloot hij het zelf te doen. Van dichtbij eindigde de bal hard en hoog in het doel. 

SDZ gaf nog niet op en na een klein uur bracht Aboubacar Diallo de Amsterdammers terug in de wedstrijd. Een paar minuten later dacht Hooglanderveen de marge weer op twee te brengen. Maar de inzet van Danny de Graaf kwam via de lat terug het veld in. 

Het bleef zo nog best een tijd spannend, maar in het laatste kwartier gaf Hooglanderveen flink gas. De Graaf marktende 3-1 en daarna was SDZ gebroken. In de omschakeling werd het 4-1 via Junior Kameni. Hij kon alleen op Roersma af. De doelman kwam wel uit zijn doel, maar wist het duel met Kameni niet te winnen en werd omspeeld. In de slotfase werd het ook nog 5-1. Na een goed uitgespeelde aanval over links gaf Kaya de bal voor en kon Pim Gijtenbeek het beheerst afronden. 

Hoewel 5-1 misschien wat geflatteerd was, geeft het wel aan hoe laat het op dit moment is bij SDZ. Een veilige plaats is verder uit zicht geraakt en dan wacht volgende week een bezoek aan ZSGOWMS, dat meedoet om de titel. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 2b

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ