Déjà vu voor Sporting Martinus tijdens nederlaag tegen Alliance’22

In de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie lijkt zondag derdeklasser Sporting Martinus achterop te raken. Van de laatste vijf wedstrijden werd er slechts eentje gewonnen en ook tegen Alliance’22 ging de ploeg van Ron Gerlof onderuit: 1-2.

De eerste helft viel er weinig te genieten in Amstelveen. Sporting Martinus had weliswaar een veldoverwicht en meer balbezit, maar kon dit niet in serieuze kansen uitdrukken. Een paar speldenprikjes stelden de verdediging van Alliance’22 niet op de proef, waardoor de brilstand halverwege op het scorebord bleef staan.

Na 55 minuten werd de ban gebroken. Yvo Barry besloot op avontuur te gaan omdat hij geen aanspeelbare ploeggenoot zag, kwam goed naar binnen en zette met een strak schot de 1-0 op het scorebord. Alliance’22 zette hierna een tandje bij en had binnen acht minuten de stand weer gelijk getrokken. Uit een inworp kozen de gasten uit Haarlem direct voor de aanval, Sjoerd Hochstenbach liep weg uit de rug van zijn directe tegenstander en rondde goed af: 1-1.

Vervolgens doemde een déjà vu van de heenwedstrijd – waarin Sporting Martinus ook een voorsprong verspeelde en een onnodige 3-2 nederlaag leed – op. Vooral toen de Haarlemmers, net als eind januari, met wat geluk aan de leiding kwamen. Een hoge bal werd door verdediger David Kasse ongelukkig achter zijn eigen doelman gewerkt: 1-2.

Sporting Martinus probeerde in de resterende minuten volle bak aan te vallen om een gelijkmaker te forceren, maar deze zat er niet meer in. De Amstelveners blijven zesde staan en kunnen zichzelf met duels tegen directe concurrenten Ouderkerk (vierde) en Schoten (derde) weer terug in de race brengen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.