Home / slideshow / Delano Snijders besluit om bij Ankaraspor te vertrekken

Delano Snijders besluit om bij Ankaraspor te vertrekken

Delano Snijders staat volgend seizoen niet meer langs de kant bij Ankaraspor. Hoewel de oefenmeester succesvol was bij de vierdeklasser, zorgden veranderingen in de omstandigheden ervoor dat hij de club alsnog verlaat.

Het zat een aantal maanden geleden bij Snijders helemaal niet in zijn hoofd om de vereniging te verlaten. In zijn eerste seizoen bij Ankaraspor had de trainer het nog moeilijk, maar na het binnenhalen van enkele kwalitatief goede voetballers begon het team steeds beter te draaien. Zelfs leek het er even op dat hij met de club ging promoveren naar de derde klasse, maar de coronastop zat het succes in de weg. “Ik was ervan overtuigd dat we gingen promoveren. Als het niet met een kampioenschap was geweest, dan hadden we het in de nacompetitie afgemaakt”, vertelt Snijders. “Uiteindelijk zette het coronavirus alles op zijn kop. Dat gebeurde overigens met de hele wereld, dus de voetballerij is daar niet de enige in. Het is echter jammer dat die promotie destijds niet is doorgegaan.”

Waar Snijders met zijn technische staf langzaamaan plannen maakte voor volgend seizoen, gooide het terugtrekken van de sponsor roet in het eten. Er was niet langer geld om trainers te bekostigen, terwijl voorzitter Hayati Kulaksiz besloot om een stap terug te doen. “Die jongens die ik eerder naar de club haalde, hebben inmiddels aangegeven dat ze Ankaraspor weer verlaten. Daardoor beschikken we bijna weer over de selectie waarmee we begonnen.” Snijders waardeert de kwaliteiten van de huidige selectie, maar realiseert zich eveneens dat hij niet dezelfde doelstellingen met deze groep kan behalen. “Ik heb het goed naar mijn zin gehad bij Ankaraspor en het is jammer dat het zo eindigt. Door mijn drukke baan en werkzaamheden bij Parkstad hoef ik mezelf echter niet te vervelen volgend jaar. Bovendien sta ik altijd open voor clubs die interesse in mij hebben.”

Tekst: Jordi Smit