Home / Algemeen / Dennis Bakker (Legmeervogels) naar Rijnvogels: “Kijken waar mijn plafond ligt”

Dennis Bakker (Legmeervogels) naar Rijnvogels: “Kijken waar mijn plafond ligt”

Dennis Bakker is na Clé Vos de Mooij (Ter Leede), Dalian van Damme (Hillegom), Puck Postma en trainer Florian Wolf (beiden SJC) de vijfde van Legmeervogels die zijn loopbaan na de zomer voortzet in de Bollenstreek. De 23-jarige middenvelder speelt volgend seizoen voor Rijnvogels, een subtopper in de zaterdag Hoofdklasse.

Een jaar geleden was Bakker ook dicht bij een overstap naar Katwijk. Trainer Jimmy Simons, die getipt werd door Michel Nok (vorig seizoen trainer van Legmeervogels), was enthousiast en de technische commissie ook, alleen ging hun voorkeur toch uit naar een speler uit de regio. Daardoor ging het op het laatste moment niet door en bleef Bakker in Uithoorn voetballen. Alleen voor dit seizoen nog. “Twee maanden geleden heb ik tegen de nieuwe trainer, Roy van der Mije, gezegd dat ik een stap omhoog wilde maken. Dat ambieerde ik nog steeds. Ik wilde wachten op een goede club en dat gunden ze mij.”

Even leek JOS/Watergraafsmeer die ‘goede club’ te worden. Bakker sprak met de competitiegenoot, maar wilde niet te snel toezeggen. Eén van de redenen was dat de middenvelder op iets beters hoopte. Dat gebeurde ook. Een week geleden zocht Rijnvogels opnieuw contact. Een delegatie van de club was aanwezig tijdens de wedstrijd van Legmeervogels tegen NVC (4-1 zege) en nodigde hem uit voor een gesprek. Dat gesprek vond zaterdag plaats. Bedenktijd had Bakker niet nodig. “Ik heb meteen mijn jawoord gegeven.”

Dat de Bollenstreek een stuk verder weg is dan Legmeervogels of JOS/Watergraafsmeer, maakt de Amstelvener weinig uit. “Ik vind het niet zo’n probleem om 35 minuten te rijden. Ik wil kijken waar mijn plafond ligt. Deze stap wilde ik al langer maken en de Bollenstreek is een geweldige regio om in te spelen. Bovendien is Rijnvogels een mooie club. Ze willen naar de Derde Divisie promoveren en ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.”

Bakker is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij de nummer zeven van de eerste klasse A, nadat hij eerder voor RODA’23 en AZ (jeugd) speelde. De middenvelder is er heilig van overtuigd dat hij straks een rol van betekenis kan spelen in het shirt van Rijnvogels. “Misschien zal het in het begin even wennen zijn – toch een ander niveau en een hoger tempo – maar dat zal hooguit een paar weken duren en dan sta ik er gewoon. Dat weet ik zeker.”

Foto’s Ronald Bakker

Send this to a friend