Dennis Bakker loodst Legmeervogels langs Uitgeest

Dankzij twee benutte strafschoppen van Dennis Bakker heeft Legmeervogels zich in de zondag eerste klasse A ontdaan van concurrent FC Uitgeest: 2-1. Daardoor blijft de ploeg van Michel Nok goed meedraaien bovenin op de gedeelde tweede plaats, twee punten achter koploper Fortuna Wormerveer.

De eindstand stond halverwege al op het scorebord. Net als vorige week tegen Fortuna Wormerveer was het bij de eerste aanval van de gasten direct raak. Een diepe bal van achteruit bereikte Mike Adrichem, die oog-in-oog met doelman Mitchel Dijkstra geen fout maakte: 0-1. Legmeervogels pakte de draad vervolgens weer op en drukte Uitgeest, de ploeg van de nieuwe trainer Florian Wolf, achteruit.

Na twintig minuten kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Tim Correia werd door doelman Sven Koning onderuit gehaald en de toegekende strafschop werd door Dennis Bakker benut. Tien minuten later lag de bal opnieuw op de stip. Bij een vrije trap wordt Mitchell Verschut overduidelijk vastgehouden en opnieuw maakte Bakker vanaf elf meter geen fout: 2-1. In het restant van de eerste helft kreeg Legmeervogels nog een paar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar liet dit na.

Uitgeest begon de tweede helft met een offensief in de jacht op de gelijkmaker. Telkens stond Dijkstra op de juiste plaats. Jelle Hopman was het dichtst bij een treffer, alleen tikte de sluitpost diens inzet naast. Alle aanvallen gingen door het overvolle midden en daar speelde Uitgeest de thuisploeg mee in de kaart. Aan de andere kant verzuimde Yasin Poyraz, Yorick van der Deijl en Tim Correia het duel te beslissen.

Ondanks een overwicht van de gasten in de slotfase, bleef de 2-1 op het scorebord staan. Legmeervogels laat Uitgeest achter zich en heeft de jacht op de koppositie weer ingezet. Volgende week gaan de Uithoorners op bezoek bij laagvlieger Velsen. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A.