Dennis Kaars (Quick Boys) voor even terug bij De Dijk: “Voor mij is het speciaal”

Dennis Kaars keert zaterdag voor even terug aan de Schellingwouderdijk. De dertigjarige spits gaat met zijn Quick Boys op bezoek bij De Dijk, waar hij zijn definitieve doorbraak inclusief landelijke bekendheid beleefde. “Misschien moet ik harder juichen omdat het mooi is tegen je oude club te scoren.”

Hij kijkt er naar uit om weer over de dijk te lopen. Het terrein waar Kaars drie seizoenen spendeerde, tegen de club waarvoor hij in zijn laatste jaar 41 keer scoorde in de Derde Divisie en een transfer naar FC Den Bosch afdwong. Deze dag staat ook al een tijdje in zijn agenda. “Spelen in Amsterdam is extra leuk. Voor mijn vriendin is het bijvoorbeeld lekker in de buurt”, zegt Kaars. “Het is leuk om iedereen weer te zien. Alle vrijwilligers draag ik zeker nog een warm hart toe.”

In de anderhalf jaar is er veel veranderd in Amsterdam-Noord. Kaars verliet De Dijk na het kampioenschap in de Derde Divisie. Vanwege het vertrek van de hoofdsponsor, een jaar geleden, liep de spelersgroep leeg en degradeerden de Amsterdammers direct uit de Tweede Divisie. Een niveautje lager staat De Dijk, met een nagenoeg volledig nieuwe groep, voorlaatste. Slechts twee spelers uit de huidige selectie kent Kaars: Nick Borgman en Damien Menzo. “Het zal een iets minder spectaculaire wedstrijd zijn dan wanneer De Dijk bovenin meedraait, maar voor mij is het wel speciaal.”

Foto: Rob Beense | Dennis Kaars in het shirt van De Dijk

Kaars is niet de enige speler van Quick Boys met een verleden bij De Dijk: middenvelder Raymond Baten speelde vorig seizoen in Amsterdam. Samen weten ze hoe de omstandigheden aan het IJ zijn en kunnen ze de rest van de spelersgroep waarschuwen. Alles minder dan een overwinning zal voor Quick Boys voelen als een nederlaag. “Gelukkig ben ik eraan gewend en ik heb goede herinneringen aan het veld. Het zijn wel lastige wedstrijden. Iedereen verwacht dat wij daar gaan winnen, dat moet je eerst maar eens doen.”

In het shirt van de Katwijkers maakte de spits al vijf doelpunten, waaronder afgelopen weekend de gelijkmaker in de topper tegen Noordwijk (1-1). Spijt van zijn keuze heeft hij zeker niet. Toch duurde het even voordat hij zijn stempel kon drukken. “Ik had nog niet echt wedstrijdritme, dat duurde ook een paar weken. Nu voel ik mij fit en begin ik erin te komen”, zegt Kaars. Dat wil hij een vervolg geven tegen De Dijk, uiteraard met een doelpunt. “Helaas voor De Dijk, maar ik voel mij scherp en heb een goed gevoel overgehouden aan Noordwijk.”

Wat ook meespeelt, is dat Kaars nog niet tegen een team uit de onderste vijf heeft gescoord; dat zijn de wedstrijden waarin hij vaak aan zijn doelpuntentotaal werkt. Mocht de spits tegen zijn oude club scoren, zal hij gewoon juichen. “Ik vind het altijd een beetje onzin om dan ingetogen te zijn. Misschien moet ik juist harder juichen omdat het mooi is tegen je oude club te scoren.”

Foto boven: Orange Pictures

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)