Derby De Dijk – AFC niet live op FOX

De Amsterdamse derby in de Tweede Divisie tussen De Dijk en AFC wordt over twee weken niet live uitgezonden op FOX Sports. Het was de bedoeling van de tv-zender om het duel van zondag naar zaterdag te verschuiven, maar AFC weigert op zaterdag te spelen.

“Wij zijn een zondagclub en spelen al genoeg op zaterdag. Zo belangrijk zijn die live-uitzendingen niet. Hoeveel mensen kijken daar nou naar? Wij willen gewoon op zondag spelen”, zegt AFC-voorzitter Ad Westerhof. “Het heeft verder niets met De Dijk te maken. Ik heb prima contact met het bestuur en heb Peter Oosterbeek laten weten dat we gewoon op zondag willen spelen en niet op zaterdag om 15:30 uur. Dat doen we al genoeg.”

Live-wedstrijden van FOX Sports worden standaard op zaterdag om 15:30 uur gespeeld. De derby staat gepland voor zondag 19 november en FOX verzocht deze naar zaterdag 18 november te verplaatsen. Hiervoor kreeg zij medewerking van De Dijk, maar AFC weigert dit. Dat terwijl de Amsterdammers een jaar geleden de wedstrijd tegen VVSB wel lieten verplaatsen voor een live-uitzending. Westerhof: “VVSB was een uitzondering. Dat doen wij niet meer.” Er staat volgens de voorzitter niets in de overeenkomst met FOX Sports dat wedstrijden verplicht verschoven moeten worden voor live-uitzendingen. “Dan maar niet live.”

De laatste keer dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden, was voorafgaand aan dit seizoen in de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker. De Dijk won toen op Sportpark Goed Genoeg met 2-0.

Foto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)