Martinus vs. RODA

DERBY. Voorbeschouwing Sporting Martinus – RODA’23: ‘het gaat écht ergens om’.

Zondag 30 april is het weer zo ver: Roodgeel tegen Groen. Dé derby van Amstelveen en omstreken wordt gespeeld aan de Noordkant van de gemeente Amstelveen. Voor Sporting Martinus en RODA’23 staat er nog heel veel op het spel in de strijd om de titel in de zondag tweede klasse B. Krijgt de derby ditmaal wel een winnaar?

Die vraag lijkt een gerechtvaardigde. De vorige ontmoeting eindigde in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0. Sinds de laatste derby, in het sinterklaasweekend van 2022, is er aan beide kanten wel iets veranderd. Martinus was op dat moment ongeslagen en koploper, SCPB’22 was de achtervolger en thans koploper met een kleine voorsprong.

De ploeg van coach Tom Verhoek heeft na een wisselvallige periode de handdoek opgepakt, lijkt als Phoenix uit de as herrezen. Martinus stevent met herwonnen vertrouwen richting het einde van het seizoen. Ze doen weer helemaal mee.

RODA’23 was in december nog een bescheiden subtopper, die het ritme van overwinningen (nog) niet had. Maar een zeer sterkte reeks na de winterstop, na een goed trainingskamp, bracht ze tot dicht bij de top. Inmiddels zullen de drie kopploegen, SCPB’22, Martinus en ZSGOWMS lichtelijk zenuwachtig zijn geworden van coach Bnar Toofeek, die vol vertrouwen is en met zijn team ongenaakbaar lijkt.

Naast de derby lijkt het sowieso een topweekend te worden, op alle velden zullen de kicksen op scherp moeten staan. Met heel veel interesse zal de Derby ook gevolgd worden door koploper SCPB’22. De ploeg van trainer-coach Danny Hijzelendoorn speelt aanstaande zondag om 14.00 uur in het dorpje Hooglanderveen, onder de rook van Amersfoort. Hooglanderveen heeft een periodetitel op zak, maar zal punten moeten halen wil het niet in de nacompetitie terecht komen. En dientengevolge de periodetitel kwijtraken. Hooglanderveen heeft de naam ‘reuzendoder’, een gewaarschuwd team telt voor elf. Het kan wel eens een heel mooie dag worden voor de Badhoevedorpers als ze zelf tot een goed resultaat komen en op de andere velden vallen de uitslagen gunstig uit.

Ook ZSGO/WMS zal met een schuin oog de verrichtingen in de gaten houden op de velden. In Rijpwetering moet het duo Rob Rijnink / Sebastiaan Fritz hun Amsterdamse mannen op scherp zetten. Eerder in het seizoen werden punten verspeeld tegen ROAC en ZSGOWMS is volop in de achtervolging. Een misstap zou wel eens fatale gevolgen kunnen hebben. Om 14.00 uur wordt op Sportpark Hertogspark afgetrapt.

Scheidsrechter J.T. Wa Bwanda is aangesteld om de derby tussen Martinus en RODA in goede banen te leiden. De derby vangt zoals gebruikelijk aan om iets na twee uur, wanneer de groene, gele en rode kruiddampen zijn opgetrokken. Kan je om één of andere reden niet bij de burenruzie aanwezig zijn, dan kan je natuurlijk altijd terecht via ons Twitteraccount, er volgt een live verslag. Volg dus @HAVoetbal en blijf volledig op de hoogte. Dan zit je goed.

Foto’s: Koos van der Leest

Kijk hier voor alle recente uitslagen, het programma en de stand in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!