Home / Algemeen / Derbywinst DVVA tegen DWS

Derbywinst DVVA tegen DWS

De eerste speelronde won DVVA met gemak: een 0-5 overwinning op en tegen Marken. Tegenstander van zaterdag was DWS, dat de eerste wedstrijd met 1-1 gelijkspeelde met 1-1 tegen Jong Holland. Op Sportpark lag het speelveld er uitstekend bij, waar de spelers van DVVA en DWS hun kunsten mochten vertonen.

Binnen enkele minuten was het al raak: Jelle Spanninga werkte binnen, nadat hij de DWS-keeper op het verkeerde been zette. Na de tegentreffer kwam DWS wat meer in de wedstrijd, want in de beginfase was het vooral DVVA dat de boventoon voerde. Het spel golfde op en neer, zonder dat dit in de eerste helft echt resulteerde in grote kansen voor een van beide ploegen. Wel bleef de thuisploeg het meest dreigend, meermaals werd het strafschopgebied van DWS omsingeld. Echter bleef de stand 1-0 in het voordeel van DVVA.

Tijdens de wedstrijd werden de nodige fysieke duels uitgevochten, allebei de ploegen brachten strijd en knokten voor de bal. Het gebeurde allemaal op een faire en sportieve manier. wel gaf arbiter Hemkes meerdere gele kaarten, aangezien het voor sommige spelers een optelsom was geworden.

De tweede helft werd door DWS met een variant in gang geschoten, echter bereikte de lange bal van Milano Koenders net geen medespeler. Op een identiek tijdstip als in de eerste helft dacht Jelle Spanninga te scoren. Echter kon hij net geen voetje tegen een voorzet krijgen, anders was het geheid een doelpunt geweest. Voor de neutrale kijker was de tweede helft plezierig om naar te kijken. DWS ging meer risico nemen, waardoor het logische gevolg was dat DVVA meer ruimtes kreeg. DWS dacht de gelijkmaker te maken. Een voorzet werd door invaller Davelinio Markus gekopt, echter ging zijn inzet recht op de keeper af. Hierdoor hield Lode van Hattum zijn doel schoon. Dezelfde Van Hattum keerde een kanonskogel van Daley Venghaus, waardoor DVVA de 0 hield.

Volgende week speelt DVVA bij OSV, dat dit weekend verloor van Jong Holland. DWS ontvangt volgende week zaterdag Arsenal, dat met 3-1 won van Marken. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Bekijk hier alle foto’s van het duel.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)