Derde nederlaag op rij voor Wartburgia

Het was Wartburgia de laatste vijf seizoenen nog niet overkomen: drie nederlagen en dus 0 punten op rij. Ondanks een sterk begin tegen IJmuiden werden alle wedstrijden erna met 2-1 of 3-1 verloren. Het moet gezegd dat de runners up van vorig seizoen dit jaar vier van de vijf teams uit de bovenste helft achter elkaar krijgen, maar het kan niet verbloemen dat het onvoldoende goed loopt bij de Wartburgianen.

Zaterdag tegen Olympia Haarlem waren wederom een tweetal sterkhouders terug van blessures, maar ook dat mocht niet baten. Vanaf de eerste minuut zette Olympia vastbesloten druk en Wartburgia had daarop geen antwoord. Duels werden verloren door de Amsterdammers en vrijwel het hele elftal presteerde onder de maat. Overal net een seconde te laat bij zijn, leverde in de 24ste minuut een vrije trap voor Olympia op. De bal van Jeff van de Berg draaide scherp in en iedereen miste ‘m – ook de Wartburgia keeper. Na nog eens zes minuten keerde hij wel een hard schot maar in de rebound werkte Ron Roosenhart goed binnen. Bij de schaarse uitvallen stuitte Wartburgia op de Olympia doelman, die in een tegen een situaties telkens de baas was.

De tweede helft een iets sterker Wartburgia, dat de schroom wat van zich afwierp. Dat had echter wel de consequentie dat de uitvallen van Olympia levensgevaarlijk werden. Het was daarom een klein wonder dat het vijf minuten voor tijd nog steeds maar 2-0 stond. Menno Bosch scoorde nog tegen na een mooie steekpass van Gijs Oostermeijer, maar ook het echte geloof in een gelijkspel ontbrak. Tijd om te genieten van de goede positie voor Olympia en tijd om in de spiegel te kijken voor Wartburgia.

Dit weekend is Wartburgia vrij, het weekend daarna gaat het op bezoek bij Buitenveldert. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 3b

Tekst en foto: Frank van Paridon