Derde overwinning op rij voor AMVJ

Voor AMVJ begon het seizoen 2022/2023 teleurstellend, de ploeg speelde niet naar het kunnen en stond laag geklasseerd in de zaterdag tweede klasse A. Het team heeft elkaar ondertussen in de ogen gekeken en aangegeven er vol voor te gaan. Voor de winterstop werd FC Weesp verslagen, vorig weekend DWS en nu is Marken aan de zegekar gebonden. AMVJ won met 0-3 op bezoek bij SV Marken.

Vanaf de eerste minuut was AMVJ gevaarlijk. Bij de aftrap werd de bal gespeeld naar Jonathan Robertson en hij stuurde spits Seranio Austin diep. De aanvaller wist binnen 14 seconden al de doelman van Marken te verschalken. AMVJ-trainer Ricky Kumar over de eerste treffer. “We hadden verwacht dat Marken in ging zakken en zo lang mogelijk proberen de nul te houden, terwijl ze zelf nog gevaarlijk probeerde te worden. Het was echt heerlijk om dan na 14 seconden al de openingstreffer te maken, hierdoor werd de wedstrijd gelijk anders.”

De bezoekers uit Amstelveen hadden het overwicht en speelden ook goed positiespel. In het eerste bedrijf kwam AMVJ ook op een 0-2 voorsprong. Thijs de Graaff zette de aanval op, waardoor Austin uiteindelijk het Markense doel onder vuur nam. De Markense keeper redde in eerste instantie, maar Daan van Hees wist de voorsprong te verdubbelen: 0-2.

De eerste twintig minuten na rust zette Marken aan en kreeg AMVJ het lastiger. De thuisploeg raakte de lat en er werd een doelpunt geannuleerd wegens buitenspel. Wel besliste AMVJ de wedstrijd. Melvin Grootfaam met een goede actie, waardoor Thierry van der Kooije de 0-3 wist te maken.

“We zijn bezig met een uitstekende reeks”, licht Kumar na de wedstrijd toe. “Volgende week wacht OSV en we willen deze lijn graag doortrekken. Het team werkt hard en trainen goed. Hier ben ik erg blij mee en de sfeer zit zeer goed in!” Bekijk hier de uitslagen, stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.