Derde promotie op rij brengt zaalvoetballers FC Weesp in Topklasse

De zaalvoetballers van FC Weesp mogen zich volgend seizoen laten zien in de Topklasse, het derde niveau van Nederland. De finale van de nacompetitie voor promotie, waar ze zich voor geplaatst hadden, is geschrapt. Dit betekent de derde promotie op rij voor ze.

Met Thijs Visser, Bart Tijnagel, Jasper Foppen, Jasper Spanjerberg (allen Zondag 1), Rick van der Burg, Nicky Gomez (beiden Zaterdag 1), Niels Irik (SDO) en Aize Burggraaf (35+) bestaat het team uit bijna alleen maar (oud-)eerste elftal-spelers. “En dan hebben we ook nog de tweeling Remi en Rogier Lok, de twee nestors van de groep”, zegt Visser. “Ze zijn eind dertig, maar komen nog aardig mee. Er zijn een aantal jonge jongens die heel veel kunnen rennen en zij zorgen voor de slimme balletjes. Dat is ook een beetje onze speelstijl: heel snel omschakelen.”

Na kampioenschappen in de tweede en eerste klasse eindigde FC Weesp dit seizoen achter kampioen VNS United als tweede in de Hoofdklasse. Op weg naar de Topklasse werden in de nacompetitie Vedette/De Remise en DWOW uitgeschakeld. Opvallend is dat tegen beide ploegen een achterstand uit de heenwedstrijd goedmaakten. Omdat Futsal Apeldoorn 2 zich heeft teruggetrokken wordt de finale tegen Volendam 2 niet meer afgewerkt. Beide teams zijn automatisch gepromoveerd. “Aan de ene kant is dat jammer, want we hadden zin in een grote finale in de Sporthallen Zuid met allemaal vrienden en familie erbij. Maar we zijn heel blij, hoor.”

De onvermijdelijke vraag is wat de zaalvoetballers straks te zoeken hebben in de Topklasse. “Dat vragen we onszelf ook een beetje af”, lacht Visser. “We hebben een aantal tegenstanders gesproken en zij zeggen dat we daarin meekunnen. Net als dit seizoen zal het ons doel worden om niet te degraderen. Ik kijk er heel erg naar uit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)