OFC

Derde strafschoppenserie in de beker wordt OFC te veel

OFC is woensdag uitgeschakeld in de KNVB-beker. Na 120 minuten voetballen tegen Spakenburg stond het nog altijd 0-0, dus moesten penalty’s de beslissing vormen. Tegen Westlandia en Ajax bekerde OFC verder na penalty’s dit keer delfden de Oostzaners het onderspit: 4-5.

Het eerste gevaar was van de bezoekers, die uitkomen in de Tweede Divisie. Na een rush van Vinco Gino Dekker over de rechterflank kwam er een gevaarlijke voorzet, die door OFC weg gewerkt kon worden. Even later kon Jordi Bitter uit halen, maar hij schoot wild over en de bal verdween van het sportpark af. Nadat Spakenburg de eerste speldenprikjes had uitgedeeld kwam OFC steeds beter in de wedstrijd en werd de thuisploeg steeds dominanter. Er kwam ook een levensgrote kans om op voorsprong te komen. Tim Freriks werd na een goede actie steeds verder naar de buitenkant gedreven, maar wist vanaf de links de bal nog wel strak voor het doel te krijgen. Van dichtbij schoot Sofian Akouili de bal echter naast.

Halverwege de eerste helft kreeg OFC opnieuw een grote mogelijkheid. Een corner vanaf rechts werd gekopt door Bilal El Amrani. Met moeite kon Jordy Deckers de bal over zijn doel tikken. Er volgden daarna nog 2 corners, maar die waren minder gevaarlijk. Aan de andere kant wist Spakenburg nauwelijks gevaar meer te stichten. Het werd alleen even gevaarlijk toen Bitter werd weggestuurd en Brian van der Werff ver uit zijn doel kwam. Hij liep daarbij tegen Mike Brantjes op, maar de bal was nog niet weg. Met kunst- en vliegwerk wist Van der Werff de bal vervolgens nog aan te nemen en weg te schieten.

In de tweede helft waren er een stuk minder kansen te noteren dan in de eerste helft. Het was duidelijk dat bij beide ploegen de pijp steeds verder leeg raakten. Naar mate de wedstrijd vorderde lag er steeds vaker iemand met kramp op het veld. Spakenburg werd niet echt gevaarlijk, maar OFC ook niet. Alleen invaller Edip Biberoglu deed met twee afstandsschoten nog een meer pogingen, maar die waren vrij hopeloos. Het stond nog altijd 0-0 en dus moesten er nog 30 minuten gevoetbald worden. Bij OFC kwam Nino van den Heuvel en later Shaquille Pryor nog in de ploeg. In de verlenging kregen beide ploegen nog één kans. Nadat Jermano Lo Fo Sang Dekker aftroefde gaf hij de bal strak voor het doel, maar er stond niemand op de juiste plek. Namens Spakenburg kopte Kevin Sterling net voorlangs uit een voorzet.

Ook nog 120 minuten was het 0-0, wat penalty’s betekende. Alleen Bilal Amarzagouio miste zijn penalty. Spakenburg schoot ze alle vijf raak, waardoor de ploeg uit de Tweede Divisie overwinter in de beker.