HBOK wint van Roda'46

Derde zege op rij voor HBOK

Na twee overwinningen pakte HBOK door. Roda’46 uit Leusden werd door HBOK op een druilerige zaterdagmiddag op eigen veld bij de keel gepakt en er werd niet meer losgelaten. Met uitzondering van enkele korte fases, maakte HBOK het meeste aanspraak op de overwinning. De energie spatte er vanaf, met een terechte 2-1 overwinning als resultaat en dát maakt indruk.

Drie zeges op rij; acht doelpunten voor en twee tegen. Trainer-coach Tijs Schipper had zich geen betere start voor kunnen stellen. In vergelijk; HBOK won in de zestien duels daaraan voorafgaand slechts twee keer en speelde vijf keer gelijk. Euforie in Zunderdorp, een feestende sportpark. HBOK versloeg subtopper Roda’46 dankzij een ’toevalstreffer’ van Max Sajet (1-0) en de uitblinkende Romello Austin (de 2-0), maar ook dat verdient gewoon nog het predicaat stunt. De ploeg van trainer Schipper kende tot en met begin maart een zeer moeizaam seizoen, maar lijkt nu ineens op stoom. De vechtmachine uit Zunderdorp won achtereenvolgens drie duels en zet zo een mooie serie neer.

Gezellig druk op een regenachtige zaterdagmiddag

Na de 2-0 gingen alle registers weer open. Want volkomen onverwacht maakte Roda aanvoerder Tristan Wallet de 2-1. Ballen wegruimen, overtredingen uitlokken en benadrukken, beetje tijd winnen. Het mag, het is toegestaan en gezien de stand op de ranglijst vinden we het ergens ook prachtig. HBOK moet een balans vinden tussen vechtvoetbal en goed voetbal. Bij vlagen was het alleraardigst – met strijd en passie – tegen Roda’46. De ploeg uit Leusden was zeker op voorhand een geduchte tegenpartij, maar HBOK ging de duels niet uit de weg. HBOK streed voor iedere meter en kreeg wat het toekwam. Iets beter voetballen zou het nog makkelijker maken, maar met de mentaliteit, de passie en het harde werken zit het wel goed. En dat is ook een kwaliteit.

Schipper had zaterdagmiddag een puzzel te leggen, hij miste een half team aan geblesseerden en geschorsten. Dat de ploeg dit zonder enkele sterkhouders zó kan opbrengen verdient een groot compliment.

Max Sajet maakt weer een belangrijk doelpunt

Over geluk hadden de gasten trouwens niet te klagen, HBOK dwong zelf dat geluk af door hoog tempo te spelen, de tegenstander overal onder druk te zetten en te houden. De fouten stapelden zich bij de roodhemden zo op. Dat Roda’46 doelman Daan Broere in paniek tegen Sajet aanschoot en HBOK zo op 1-0 kwam deerde niemand. Dat HBOK met enig geluk 3-0 had kunnen staan met de rust was achteraf voor de ‘kantine-praat’.

Toch was het oppassen. De Leusden-formatie heeft wel degelijk kwaliteit rondlopen, al was dat defensief niet te zien. Austin liet Jhaniro Prudencia met regelmaat zijn hielen zien en ook de ervaren Mauro Peters lijkt achterin zijn beste tijd te hebben gehad. Ze werden soms als kleuters met pleintjes voetbal gedold, HBOK gleed met name de eerste helft door de verdediging als een warm mes door de verse boter.

Aanvallend sterk HBOK

Door de 2-1 overwining kroop de ploeg van trainer Schipper dichter naar de plekken elf en tien. Het gat is na zaterdag bijvoorbeeld nog maar vijf en één punt(en). En in de derde periode is het zelfs gedeeld koploper. Het kan voor de Zunderdorpers dus nog een mooi slot van het seizoen worden.

Zaterdag 8 april speelt HBOK een inhaalduel tegen concurrent NSC in Nijkerk. NSC verloor met dubbele cijfers van Zuidvogels (11-1), met een ontketende Nigel van Zelst. Aanvang in Nijkerk is 14.30 uur. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag eerste klasse A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)