Derde zege op rij voor SDZ

Drie op een rij voor SDZ, want er werd voor de derde opeenvolgende keer gewonnen. Door de winst op AFC’34, waar eerder dit seizoen nog met 6-0 werd verloren, haakt SDZ weer aan.

De trainer van de Amsterdammers, Thijs Sluijter, was erg in zijn nopjes met het resultaat. “Ben heel blij met de overwinning! Helemaal omdat ik ten opzichte van de vorige wedstrijd zes andere spelers moest inpassen.” Hierdoor ontbraken er automatismes. “Maar een dikke pluim voor de spelers, ze hebben het erg goed gedaan!”

Bij een indraaiende hoekschop kwam SDZ op voorsprong door Cas Tang. Daarna werd de score verdubbeld door Sammie Fiddani. Hij benutte een strafschop en zette de Amsterdammers op een 2-0 voorsprong. In de tweede helft kwamen de bezoekers uit Alkmaar wel terug in de wedstrijd. Een slim genomen vrije trap zorgde ervoor dat Amin Charik de 2-1 maakte. Wel werd het nog billenknijpen voor SDZ, toch trok het de zege over de streep.

Door de overwinning staat SDZ nu op gelijke hoogte met Assendelft. Alleen het verschil in doelsaldo zorgt ervoor dat SDZ op een directe degradatieplaats staat. Volgende week speelt de ploeg van Sluijter tegen LSVV, dat negende op de ranglijst staat. Het verschil bedraagt vijf punten. Over twee weken wacht concurrent Assendelft. Komende weken cruciale wedstrijden wedstrijden voor de Amsterdammers. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zondag 1a 

Archieffoto: Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
SDZ