Derde zege voor Taba

Taba heeft de goede start in de derde klasse een vervolg gegeven op bezoek bij Dios.

De thuisploeg had in de beginfase de 1-0 kunnen maken, maar in de 15e minuut sloegen de bezoekers toe. Maxim Perels en Ilias Hamdi, die voor creativiteit moeten zorgen bij Taba, wisten te verlengen op de opkomende linksback Jasper van Vark, die overzicht bewaarde en panklaar voorgaf op spits Luigi Zottoli. De fase hierna kwamen beide ploegen wat moeilijker aan voetballen toe tot de linksback van Dios, de beste man van de thuisploeg, de bal veroverde en de linksbuiten de diepte in stuurde. Toch gingen we rusten met een 0-1 stand.

Na rust kon de grensrechter van Dios de 0-2 niet voorkomen. Een vrije trap werd verlengd en Zottoli maakte met zijn hoofd alweer zijn vijfde van het seizoen. Dios leek even van zich af te bijten en veroverde door goed druk zetten op het middenveld de bal en dribbelde het strafschopgebied in tot Hidde Vermaas aan de handrem trok. De snelle en sterke verdediger maakt dit seizoen indruk. De penalty werd matig ingeschoten en/of goed gepareerd door Jari Bakx. Dezelfde Jari kreeg een paar minuten later een indirecte vrije trap tegen vanwege het te lang de bal in zijn handen houden. Is dat een regel? De ruimtes werden groter en daar profiteerde Taba van door de 0-3 binnen te schieten. Ilias Hamdi legde terug op Maxim Perels, die zijn basisplek met een fraai afstandsschot terugbetaalde. 

Dios kwam vandaag met te weinig om Taba pijn te doen. Maar het lijkt er ook een beetje op dat de puzzelstukjes langzaam op zijn plek beginnen te vallen bij de ploeg van Carel van der Velden. Met 9 punten uit vier wedstrijden is de ploeg uit Oost sterk begonnen in de Zondag 3c.

Volgende week treft de club Forza Almere voor de beker en een week later is FC Aalsmeer te gast, wederom thuis op Sportpark Drieburg in Oost.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)