Wie stopt Sporting Martinus dit seizoen?

Dertien competitieduels zonder nederlaag voor Sporting Martinus: “Dat is heel knap”

De ongeslagen trein die Sporting Martinus heet, dendert door in de zondag tweede klasse B. Ook tegen het lastige DIOS in Nieuw-Vennep wist de koploper uit Amstelveen zondagmiddag met een terechte 2-3 overwinning huiswaarts te keren. Trainer-coach Tom Verhoek stak na afloop de loftrompet over zijn ploeg.

“Dat is heel knap, vind ik. Het geeft aan wat voor een ploeg wij zijn. Dat we moeilijk te verslaan zijn weet iedere tegenpartij inmiddels, maar ook dat we vooral zelf goed spelen. We hebben goede karakters in de ploeg en kunnen altijd tot het einde blijven strijden voor een resultaat. Dat is een groot compliment waard, denk ik”, klonk het enthousiast.

Verhoek vond de winst een terechte afspiegeling van de wedstrijd. “Ik vind het een verdiende overwinning. Zeker omdat we de gehele wedstrijd op zoek zijn gegaan naar doelpunten. We waren de eerste vijfendertig minuten goed. We krijgen enorme kansen, vooral die van Ralph Jurka (paal) en Luca Misumi. We komen na die kansenregen op 0-1; een mooie assist van Misumi op Tiago Conceicao dos. We drukken door en maken nog binnen het half uur 0-2: Broos Krijger kopt knap raak op een evenzo goede voorzet van Conceicao”.

“Wij waren ook op een aantal momenten dicht bij de 0-3, 0-4 en 0-5. Dat gebeurt dan niet. Dan laat je soms ook een aantal dingen, want DIOS heeft in de tien minuten voor de rustpauze een aantal kansen gehad om de 1-2 te maken. Daarbij kwamen we één keer goed weg; de scheidsrechter gaf geel en Ralph Noordam, vorige week goed voor drie treffers, kan de 1-2 aantekenen. Dat is even zuur, maar we blijven wel met elf spelers staan”.

Na rust bleef DIOS af en toe gevaarlijk. Er werden soms harde overtredingen gemaakt. Dat hoort bij het overlevingsspel dat DIOS speelt. De geplaagde ploeg strijd voor ieder punt en speelt daarbij soms tegen de rand van het toelaatbare aan, of eroverheen. Toch start Martinus weer goed in de tweede helft en komt op 1-3 via Ralph Jurka, die goed op schot is na de winterstop. Bjorn van Breenen was de aangever en Jurka weet raad met dit soort buitenkansjes. “Als je hem dan zo afdwingt, dan is dat denk ik wel bewonderingswaardig”, stelde de gedreven oefenmeester.

DIOS komt vlak voor tijd nog op 2-3 in een alles of niets poging. Noordam was wederom de (af)maker. “We krijgen twee goals tegen die op z’n minst gezegd ongelukkig waren. Bij het tweede doelpunt tegen leek het op een opbouwfout en dan ziet het er ook slecht uit”, vond Verhoek.

Na afloop trok arbiter Puts rood in de catacomben wegens slaan door Twan Oort van DIOS en tijdens de wedstrijd mocht Luc Roelofs namens DIOS inrukken na een dubbele gele kaart. Al met al een duel waarover nog lang werd nagesproken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)