SONY DSC

Desmond van der Moot (DCG) vertrekt samen met Langguth naar Pancratius

Desmond van der Moot is bezig aan zijn laatste maanden bij zondag tweedeklasser DCG. De 22-jarige doelman gaat de Amsterdammers na drie seizoenen verlaten. Van der Moot was toe aan een nieuwe uitdaging en heeft in Pancratius zijn nieuwe club gevonden.

“Voor mijn gevoel was het bij DCG klaar. DCG is een fijne club en ik ken er iedereen, maar ik had het gevoel dat ik hier ben uitgeleerd.”, zegt de sluitpost. In de zoektocht naar een nieuwe club werd Pancratius getipt. Hij zocht zelf contact met de nieuwe trainer Danny Hijzelendoorn. “Pancratius is voor mij toch weer een stap omhoog en daar ben ik klaar voor. Ik heb drie jaar lang in het eerste elftal van DCG gespeeld en ik heb ontzettend veel geleerd.’’

De komst van bekenden Thom Leenen, Kasper Dinkgreve (beiden EDO) en zijn ploeggenoot Tatchary Langguth naar Pancratius trok hem vervolgens over de streep. “Ik heb het er veel met Tatchary over gehad. Het is sowieso leuk dat er een bekende meegaat en het leek ons ook beter om naar Pancratius te gaan. We spelen op een niveau dat je wil presteren, maar waar gezelligheid ook een belangrijke rol speelt. Ik denk dat het bij Pancratius heel gezellig kan worden.”

Voordat Van der Moot de Amsterdammers gaat verlaten, wil hij het seizoen goed afsluiten met DCG. De club staat momenteel op de elfde plaats, wat genoeg zou zijn in de strijd tegen degradatie. “Ik hoop er met DCG in te blijven. Het zou leuk zijn als ik volgend jaar DCG tegenkom. DCG hoort in de tweede klasse thuis. We zullen met elkaar alles moeten geven. Dat kan alleen met mentaliteit en vechten voor elkaar. Ik hoop dat we aan het eind van het seizoen de nacompetitie ontlopen om met een drankje in onze hand afscheid te kunnen nemen van de club.”

Naast van der Moot maakt ook Tatchary Langguth de overstap naar Badhoevedorp. Het verblijf van de 35-jarige verdediger blijft bij DCG beperkt tot één seizoen, nadat hij afgelopen zomer was overgekomen van Swift. Pancratius wordt zijn zesde club.

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)