Detlef le Grand

Detlef le Grand verlengt zijn contract bij Ajax Zaterdag

Ajax Zaterdag nam afgelopen zomer afscheid van Yuri Rose, die fulltime aan de slag ging als jeugdtrainer bij Ajax. Detlef le Grand was zijn vervanger. Hij ging na een wisselvallige competitiestart met zijn team steeds beter draaien. Mede daarom staat hij ook volgend seizoen voor de groep.

De Amsterdammers behaalden in de eerste vijf wedstrijden 6 punten. Vooral de nederlaag tegen DOVO zorgde voor hoofdbrekers. Ajax verloor het duel in Veenendaal met maar liefst 11-0. De duels daarna herpakte Ajax zich echter goed. “Daardoor was er wederzijdse tevredenheid bij de gesprekken”, vertelt Le Grand. “In het competitieduel met HSV Hoek lieten we absoluut een wederopstanding zien. We speelden een ijzersterke wedstrijd, waarin vrijwel alles samenviel. Dat had onder meer te maken met het opstellen van Nico Koppers, die met zijn ervaring van grote waarde is voor ons team. Met Glenn van Zoolingen centraal achterin lieten we zien dat we goed kunnen voetballen. We speelden ‘gewoon’ in een 4-3-3 systeem, maar hielden het daarbij goed compact. In de omschakeling waren we vervolgens sterk, waardoor we de wedstrijd wonnen.”

De vereniging neemt na het seizoen afscheid van Ricardo Fransberg, Jack van Moerkerk, Jack Wollgarten, Stephan Veenboer en Genridge Prijor. Daartegenover staat de komst van Luuk Slegt, Michel van Aggele en Virgil Deen, respectievelijk afkomstig van Noordwijk, S.D.C. Putten en Swift. “Dat zijn vooral versterkingen in de as van het veld. Op deze manier kan ik steeds meer de selectie naar mijn hand zetten, waardoor ik alleen maar meer zin heb om volgend seizoen weer met deze groep aan de slag te gaan.” Met de versterkingen hoopt Le Grand goede prestaties neer te zetten. “We willen graag het linker rijtje in de Derde Divisie bereiken. Het ultieme doel is het behalen van een periodetitel, maar met de kwaliteiten is de bovenste helft van de competitie het meest haalbaar. De versterkingen moeten de nodige ervaring en kwaliteit brengen om onze doelstellingen waar te maken.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)