DEVO ’58 laat TOB in blessuretijd langszij komen

Een zeker lijkende overwinning voor DEVO’58 viel diep in blessuretijd alsnog letterlijk in het water. In de stromende regen op Sportpark Ookmeer kwam TOB hierdoor enorm goed weg.
De wedstrijd kwam moeizaam op gang doordat TOB voor een iets behoudendere spelwijze had gekozen en DEVO’58 niet aandrong en wachtte op wat komen ging. Zodoende was pas net voor het kwartier de eerste mogelijkheid te noteren voor de thuisploeg. Guillaime Le Goux wist via de linkerkant te ontsnappen aan de aandacht van de TOB-defensie, maar zijn voorzet kon door niemand worden binnen gewerkt en verdween voorlangs. Het antwoord van TOB kwam vrijwel direct toen Sergay Gemin alleen door mocht op doelman Sean Daffan. Zijn inzet passeerde de DEVO-doelman ook wel maar had te weinig vaart en kon nog voor de doellijn weggewerkt worden. Na deze boeiende vijf minuten vielen beide teams weer terug in het spel van de openingsfase, waarin TOB het nog met afstandsschoten probeerde via José Bebeto Ngeze, Miguel Ghering en Jop Bruin maar deze verdwenen allen naast. De grootste kans was echter voor DEVO’58, maar Filippo Bovone schoot veel te wild over. De wedstrijd leek op een 0-0 ruststand af te stevenen toen de gastheren twee minuten voor rust nog een vrije trap te nemen kregen, na knullig balverlies van het TOB middenveld. Jonathan Vargas slingerde de bal voor het doel, welke door Leander Arteaga tegendraads werd binnen gekopt, 1-0.
Direct vanaf de start van de tweede helft probeerde TOB wat verder naar voren te voetballen, maar het kreeg niet goed druk op DEVO-achterhoede. Met het inbrengen van Esterno Vreugd werd TOB aanvallend wel wat sterker maar het matige duel bleef verstoken van goede aanvallen en kansen voor beide doelen. Het dichtste bij kwam DEVO nog met een vrije trap op twintig meter van het TOB-doel, maar de inzet van Bovone verdween in de muur. Het was maar goed dat er geen publiek aanwezig mocht zijn bij deze wedstrijd, want die hadden weinig te genieten gehad in deze periode. Halverwege de tweede helft verdubbelde de thuisploeg vanuit het niets de voorsprong en leek het duel te beslissen. Door een voorzet vanaf links kon Bovone in het vijf meter gebied de 2-0 binnen koppen en weer zag het er, net als bij de eerste goal, bij TOB achterin niet goed uit.
De gasten restte niets anders dan “alles-of-niets” te spelen en stuurden centrale verdediger Nick Koch als extra aanvaller naar voren. Dit leverde direct resultaat op want vier minuten na de tweede treffer van DEVO had TOB de aansluitingstreffer te pakken. Vreugd ging goed door over de linkerkant en gaf een goede voorzet. Gemin werd door doelman Daffan onreglementair gestuit maar de uitstekend fluitende scheidsrechter Ruben den Arend gaf goed voordeel waardoor Koch bij de tweede paal de 2-1 binnen kon tikken. TOB schaalde verder op en wisselde verdediger Bruin voor middenvelder Mücahit Bayar en ging achterin één-op-één spelen. De druk op het DEVO-doel nam met de minuut toe, maar de thuisploeg hield met wat kunst en vliegwerk stand. Bayar kreeg nog de mogelijkheid om binnen het strafschopgebied op doel te schieten maar had teveel tijd nodig. Ook een voorzet van Moamar Heerenveen kon niet worden binnen gewerkt en zo bleef de 2-1 overeind. Diep in blessuretijd probeerde TOB het nog een keer met een lange bal op Nick Koch. Die wist met een fraaie voetbeweging Gemin te vinden die nu niet faalde en de 2-2 binnen schoot, tot grote teleurstelling van alles dat DEVO’58 was. Er mocht nog wel afgetrapt worden maar direct daarna klonk het eindsignaal en verdween de 2-2 eindstand op het wedstrijdformulier.
Na afloop van het duel was trainer/coach Remco van Twiller opgelucht door de late gelijkmaker maar ook teleurgesteld dat er weer niet gewonnen was. “We misten ook vandaag weer zes spelers met blessures, die stuk voor stuk een versterking zijn voor onze ploeg. Toch hadden we ook met de spelers die er vandaag waren dit duel kunnen en moeten winnen. We geven te makkelijk goals weg en hebben teveel kansen nodig om tot doelpunten te komen. Dan wordt het lastig om wedstrijden te winnen.” Zodoende wacht TOB met twee gelijke spelen en één nederlaag nog altijd op de eerste competitiezege en mag het volgende week proberen deze binnen te halen thuis tegen TABA. Voor DEVO ’58 was het het eerste punt. Volgende week gaat die ploeg op bezoek bij De Volewijckers.