Deze 4 ploegen strijden dit weekend nog om een kampioenschap

Dit weekend worden de laatste competitieduels gespeeld en dus ook de laatste kampioenschappen beslist. Voor 4 clubs uit de regio Amsterdam staat er nog een titel op het spel!

Tweede Divisie: AFC

AFC had vorige week al de titel kunnen pakken, maar het liep helemaal anders. Bij hekkensluiter OFC gingen de Amsterdammers de fout in en werd 1-1 gespeeld. Daardoor kon Katwijk langszij komen en de Katwijkers hebben bovendien een beter doelsaldo. AFC heeft het zaterdagmiddag dus niet in eigen hand. Het moet hopen op een misstap van Katwijk tegen Spakenburg. Zelf ontvangt het Excelsior Maassluis

Zaterdag 4b: Hoofddorp

Vorige week won Hoofddorp zelf van Haarlem Kennemerland, maar FC VVC won ook. Zo bleef het verschil 3 punten en pakte de ploeg dus alleen officieus de titel. Dit weekend moet het op bezoek bij Waterloo helemaal goed komen voor Hoofddorp, want het heeft ook een veel beter doelsaldo.

Zaterdag 4c: TOB

Het had niet veel gescheeld of TOB pakte vorige week al de titel. Naaste belager TOS-Actief speelde verrassend gelijk tegen Germaan/De Eland en is daardoor uitgeschakeld in de titelstrijd. Alleen Vlug en Vaardig doet officieel nog mee, maar staat op 3 punten achterstand en het verschil in doelsaldo is 17 goals. Niet lijkt dus in de weg te staan voor de titel van TOB, dat zaterdag thuis tegen Zeeburgia speelt.

Vierde Divisie Zondag A: Purmersteijn

Tot het allerlaatst doet Purmersteijn mee om de titel. De ploeg van Mo el Bouziani bezet de tweede plaats en heeft het dus niet in eigen hand. Het zal op bezoek bij SJC zelf in ieder geval moeten winnen. Koploper Hoogeveen heeft echter geen makkelijke wedstrijd. Het treft nummer 3 RKAVV. Alleen als de ploeg uit Leidschendam wint, maakt Purmersteijn echter kans op de titel.

Pre-order het Kampioensmagazine 2022/2023

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)