Deze Amsterdamse clubs kunnen dit weekend een periodetitel pakken

Dit weekend worden de eerste prijzen verdeeld: de eerste periode zit er bijna op en de eerste tickets voor de nacompetitie kunnen dus verdiend worden. Hieronder vind je welke Amsterdamse ploegen dit weekend in de race zijn voor een periodetitel.

Hoofdklasse B zaterdag – Swift

In de Hoofdklasse B zaterdag wordt een spannende strijd om de eerste periode gestreden. Na 9 duels staan 3 teams op 19 punten. Ook Genemuiden doet nog mee, die ploeg staat op 18 punten. Die ploeg is zaterdag de tegenstander van Swift. De andere kanshebbers zijn Eemdijk en Putten. Eemdijk gaat op bezoek bij Urk, Putten ontvangt Berkum.

Zaterdag 1a – WV-HEDW

In de eerste klasse lijken WV-HEDW en Scherpenzeel uit te gaan maken wie er met de eerste periodetitel aan de haal gaat. Ze stonden al tegen over elkaar, waarbij Scherpenzeel met 5-4 won, na een 1-4 stand een kwartier voor tijd. Na 7 duels hebben beide ploegen wonder boven wonder evenveel punten én exact hetzelfde doelsaldo. Het belooft een spannende middag te worden in Amsterdam: WV-HEDW ontvangt Roda 46, terwijl Scherpenzeel in Amsterdam Zuid tegenover AFC staat.

Zaterdag 2a – AMVJ, Purmersteijn, OSV

De tweede klasse a is dit seizoen bijzonder spannend. De verschillen zijn klein, zo laat de ranglijst zien. Na 7 duels heeft AMVJ de meeste punten verzameld: 15. Daarachter volgt Purmersteijn met 14 punten. Beide ploegen staan dit weekend tegenover elkaar en bij winst is AMVJ zeker van de periodetitel. Loopt het anders? Dan zijn er nog andere kanshebbers, waarvan OSV de grootste is. De ploeg uit Amsterdam Noord heeft namelijk nog een duel tegoed. De beslissing in de eerste periode zou dus ook zomaar een weekje later kunnen vallen.

Zaterdag 3b – Wartburgia

De periodetitel kan Wartburgia eigenlijk bijna niet ontgaan. De ploeg uit de Watergraafsmeer staat 3 punten voor op Buitenveldert. Een punt tegen RODA ’23 volstaat zaterdag dus.

Zondag 2b – Pancratius

Ook voor Pancratius ziet het er goed uit. De ploeg uit Badhoevedorp won alle 6 de wedstrijden tot nu toe en heeft dus nog een duel tegoed. SO Soest heeft op dit moment één puntje meer, maar heeft dus ook al 7 duels gespeeld. Afhankelijk van het resultaat bij Soest kan Pancratius zondag al de periodetitel pakken.

Zondag 3c – Sporting Martinus, Nieuw West United, FC Abcoude

In zondag 3c wordt het spannend. Koploper Sporting Martinus ontvangt nummer drie Nieuw West United. Sporting Martinus staat op 16 punten, Nieuw West United op 15. FC Abcoude heeft net zoveel punten als Sporting Martinus en gaat op bezoek bij PVC.

Zondag 4b – De Meteoor

In zondag 4b zijn pas 6 van de 8 wedstrijden uit de eerste periode gespeeld. Toch kan De Meteoor zondag de periodetitel al pakken. Het heeft zelf na 6 duels nog altijd de volle score en zag nummer 2 en 3 Dynamo en De Wherevogels afgelopen weekend tegen elkaar gelijk spelen. Daardoor is het gat nu al 5 punten en kan De Meteoor de periodetitel bijna niet meer mislopen.