aalsmeer

Deze ploegen uit de regio Amsterdam kunnen dit weekend kampioen worden

Dit weekend wordt in alle competities de op een na laatste of laatste wedstrijd gespeeld. Er staan dan ook heel wat (mogelijke) kampioensduels op het programma. Hieronder vind je de ploegen uit de regio Amsterdam waarbij het dit weekend mogelijk feest is.

Tweede Divisie: AFC

Al wekenlang is AFC met Rijnsburgse Boys en Katwijk verwikkeld in een spannende strijd om de titel, die nu zijn einde nadert. De Amsterdammers gaan aan kop, met een voorsprong van 1 punt op Rijnsburgse Boys en 2 op Katwijk. Verlies van de twee concurrenten en winst van AFC vanmiddag bij OFC zou dus de titel betekenen. Waarschijnlijker is dat de titelstrijd pas volgende week beslist wordt.

Zaterdag 2a: AFC

Het zou ook dubbel feest kunnen zijn bij AFC dit weekend, want ook de zaterdagselectie koerst af op de titel. De zaterdagploeg heeft de titel dit weekend in eigen hand. Winst op EVC is genoeg voor de titel. Concurrent DVVA is dit weekend vrij, dus daar hangt niets van af.

Zaterdag 2d: FC Aalsmeer

Ook FC Aalsmeer heeft de titel in het vizier en heeft het zaterdagmiddag in eigen hand. De voorsprong op DONK is inmiddels vijf punten. Bij winst is de titel dus sowieso een feit, maar zelfs als Aalsmeer gelijkspeelt of verliest bestaat er een kans dat het kampioenschap gevierd kan worden. Bovendien speelt Aalsmeer zelf tegen hekkensluiter TAVV, dus niets lijkt een feestje in de weg te staan.

Zaterdag 4b: Hoofddorp

De zaterdagselectie van Hoofddorp heeft een voorsprong van drie punten op concurrent FC VVC. Hoofddorp zal dus zelf moeten winnen van Haarlem Kennemerland en hopen dat FC VVC een foutje maakt tegen RKVV Velsen. Verliest Hoofddorp en wint FC VVC, dan wordt het volgende week nog razendspannend.

Zaterdag 4c: TOB

Het terugtrekken van de zaterdagselectie van AGB leidde tot een aantal verschuivingen in Zaterdag 4c. Met nog 2 duels voor de boeg heeft TOB de koppositie in handen. Het heeft een voorsprong van 1 punt op Kadoelen, dat al een duel meer gespeeld heeft, 2 punten op TOS-Actief en 3 op Vlug en Vaardig. Kadoelen is dit weekend vrij en speelt wat dat betreft dus geen rol. Wint TOB, dan wordt Kadoelen op 4 punten gezet en is die ploeg klaar in de titelstrijd. Verder zal ook TOS-Actief punten moeten laten liggen en mag Vlug en Vaardig niet winnen, om TOB dit weekend de titel te bezorgen. Ook hier geldt dus dat het waarschijnlijker is dat de strijd volgende week pas beslist wordt.

Zondag 2b: SCPB ’22

Na de winst op Sporting Martinus van vorige week staat SCPB ’22 op matchpoint voor de titel. ZSGOWMS bezet nu de tweede plaats en heeft een achterstand van 4 punten. SCPB ’22 heeft het zondag dus in eigen hand, bij winst is de titel binnen. Wint de ploeg van Danny Hijzelendoorn zelf niet, dan is het nog afhankelijk van de resultaten van ZSGOWMS en Sporting Martinus, dat 5 punten achter staat.

Zondag 4d: WV-HEDW

WV-HEDW had vorige week thuis tegen CTO ’70 al de titel kunnen binnenhalen, winst was daarvoor genoeg. De koploper bleef echter steken op een gelijkspel, waardoor het op de laatste speelronde aankomt. Het gat met TOS-Actief is echter drie punten en WV-HEDW heeft ook een veel beter doelsaldo. Op bezoek bij DHSC lijkt het dus niet mis te kunnen gaan voor WV-HEDW.

Foto: Ton van Eenennaam

Pre-order het Kampioensmagazine 2022/2023

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!