Home / slideshow / Deze verenigingen moeten dit weekend vrezen voor directe degradatie

Deze verenigingen moeten dit weekend vrezen voor directe degradatie

Het laatste reguliere competitieweekend betekent niet alleen dat clubs strijden voor kampioenschappen, maar ook dat de beslissingen vallen in de degradatiestrijden. Maar liefst zes clubs uit de regio Amsterdam gaan hun best doen om directe degradatie te voorkomen. Dit zijn de clubs op een rij.

Ajax Zaterdag

Voor Ajax Zaterdag komt er een belangrijk weekend aan. Waar Goes als hekkensluiter van de Derde Divisie de situatie niet meer kan veranderen, kunnen de Amsterdammers directe degradatie nog voorkomen. Nummer 15 ODIN  ’59 en nummer 16 VVOG staan namelijk op respectievelijk drie en één punt verschil, wat voor Ajax Zaterdag nacompetitie zou betekenen. Zaterdagmiddag ontvangt de club DOVO dat op de dertiende positie staat. De club moet het duel winnen en hopen dat de concurrentie punten gaat verspelen.

AFC Zaterdag

De zaterdagselectie van AFC neemt het zaterdagmiddag op tegen ZOB, waar Mohad Zaoudi (trainer voor volgend seizoen) voor de groep staat. Het verschil met concurrenten Die Haghe en Zwaluwen ’30 is slechts een punt, waardoor directe degradatie mogelijk nog te voorkomen is. Het doelsaldo ten opzichte van Zwaluwen ’30 is in het voordeel van AFC, waardoor mogelijk een gelijkspel al voldoende is om nog een paar wedstrijden aan het seizoen vast te plakken.

Zuidoost United/FC Amsterdam

Ook in de Zaterdag vierde klasse F blijft de spanning voelbaar. De onderste drie ploegen degraderen direct naar de vijfde klasse. Zuidoost United staat net onder de degradatiestreep, met een punt achterstand op FC Weesp dat wél veilig is. De Amsterdammers gaan zaterdag op bezoek bij Eemnes, terwijl FC Weesp een uitduel speelt met Robinhood SV. Hoewel Zuidoost United het niet in eigen handen heeft, zal het hoop blijven houden op lijfsbehoud. Naast Zuidoost United is er nog een Amsterdamse vereniging die zal hopen op een goede afloop, namelijk FC Amsterdam. Het verschil tussen deze club en FC Weesp is drie punten, waardoor het in theorie mogelijk blijft om de weg in de vierde klasse een vervolg te geven.

Wanneer FC Weesp overigens op de degradatieposities terechtkomt, treedt een speciale regel in werking. De club zal namelijk sowieso niet degraderen naar de vijfde klasse, omdat het zondagelftal wordt opgeheven vanwege de horizontale overstap naar de Zaterdag tweede klasse. Als FC Weesp dus op plaats 11 of 12 eindigt, degradeert er een team minder uit de vierde klasse.

Legmeervogels

Legmeervogels is hard op weg naar de nacompetitie, maar daarvoor moet het maandagmiddag mogelijk wel een resultaat behalen. Het gat tussen hekkensluiter ROAC SV en Legmeervogels is namelijk twee punten. Waar ROAC op bezoek gaat bij SV Hoofddorp, neemt Legmeervogels het op tegen Kolping Boys. Aangezien Legmeervogels een beter doelsaldo heeft dan de concurrent lijkt een gelijkspel voldoende te zijn om zich voor te kunnen bereiden op de nacompetitie.

FC Aalsmeer Zondag

FC Aalsmeer zit in hetzelfde schuitje als Legmeervogels. De vereniging staat in de derde klasse op de twaalfde plaats met alleen RCH onder zich, maar het verschil is nog altijd twee punten. Het voordeel van FC Aalsmeer is echter dat het doelsaldo met 40 doelpunten verschil een stuk beter is, waardoor een gelijkspel tegen Alliance ’22 voldoende is. RCH zal tegen nummer 10 Ilpendam echter proberen om het feestje van FC Aalsmeer te verstoren.

Foto: Rob van Vliet