DHSC, hier in duel tegen JOS/ Watergraafsmeer, staat op omvallen. Foto: Mario Wormhoudt

DHSC houdt op te bestaan, leden vereniging trekken de stekker eruit

DHSC (Dos Holland Stichtse Boys Combinatie) kan niet meer gereanimeerd worden. De vereniging heeft maandag 24 juni besloten, tijdens een met spoed ingelaste Algemene Ledenvergadering, dat het definitief ophoudt te bestaan.

Fataal

De vereniging kampt – naar verluidt – met een schuld van ruim 200.000 euro. Dat is fataal geworden. Schuldeisers zijn onder meer de KNVB, de Gemeente Utrecht, de Belastingdienst en de spelersgroep plus technische staf. De vereniging gaf in een eerder stadium aan de leden op te gaan roepen hun contributie te voldoen. Na precies zeventien jaar komt een einde aan de roemruchte vereniging, waar de familie Sneijder van recordinternational en oud-ajacied Wesley Sneijder een flinke vinger in de pap had. ,,Het was water naar de zee dragen”, aldus Sneijder in een reactie aan RTV Utrecht.

Gevolgen Amsterdamse verenigingen

Dit besluit heeft onherroepelijk gevolgen voor de Vierde divisie. DHSC wist het vege lijf wel te redden afgelopen seizoen en zou weer een plek krijgen in de Vierde divisie, hoogstwaarschijnlijk bij de Amsterdamse clubs DVVA, JOS/ Watergraafsmeer en Swift. Het is niet ondenkbaar dat de Vierde divisie met een ongelijk aantal teams in de competitie gaat spelen, of dat de KNVB sel met een gepaste oplossing uit de hoge hoed komt. De publicatie indeling voor alle Divisies staat gepland voor vrijdag 5 juli (kijk hier)

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)