Diemen doet zichzelf tekort met gelijkspel tegen laagvlieger BZC ’13

Zaterdag stond voor Diemen een duel met BZC ’13 op het programma, de op een na laagst geklasseerde ploeg in Zaterdag 4c. Op voorhand leek dit een duidelijke overwinning te worden voor sv Diemen, maar de mannen van Bas van Bergen en Raymond Aarts kwamen niet verder dan een late gelijkmaker van Jente van Dijk.

Het wedstrijdbeeld was duidelijk: sv Diemen had de bal en had het initiatief. Binnen 20 minuten vielen er al vier grote kansen te noteren voor de Diemenaren. Het was uiteindelijk Jay te Paske die binnenkopte na een goede voorzet van Dos Passos. Dezelfde Te Paske trof iets daarvoor al de kruising uit een vrije trap.

Diemen bleef veelal in balbezit en vergat de 2-0 te maken. Kansen voor Buskermolen, Buis, Tyfres en Dos Passos troffen geen goal of de juiste keuze werd niet gemaakt voor de goal. En dan treedt de ouderwetse voetbalwet in: Als je hem zelf niet maakt… BZC’13 onderschepte in de 47e minuut de bal op de helft van Diemen en trof direct doel. Uit letterlijk de eerste kans was het raak.

Na rust eenzelfde spelbeeld. Diemen probeerde het, had het initiatief. Maar nu bleven grote kansen uit. Uit een voorzet en een klutssituatie was het zelfs BZC ’13 dat doel trof en verrassend op voorsprong kwam. Met nog zo’n 25 minuten te gaan speelde sv Diemen opportuun en ging ook laatste man Nunes mee naar voren. Het duurde echter tot de 93e minuut voordat de dikverdiende gelijkmaker viel. Nota bene keeper Jente van Dijk gaf het laatste zetje uit een voorzet van Te Paske. Daarna floot de scheidsrechter af en bleven beide ploegen teleurstellend achter met een punt.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)