Foto Jos Spitteler
Foto Jos Spitteler: Martin van Egmond maakt de overstap van Diemen naar TOG

Diemen en Martin van Egmond na dit seizoen uit elkaar

De wegen van zondag derdeklasser Diemen en trainer Martin van Egmond scheiden na één seizoen. In onderling overleg is besloten het contract van Van Egmond niet te verlengen. De oefenmeester is bezig aan zijn eerste seizoen in Diemen, waar hij Marc Stuut opvolgde.

“Voor velen zal dit besluit misschien als een verrassing komen gezien de stand op de ranglijst. Als promovendus presteren we boven verwachting en gaan we met 22 punten als nummer vier de winterstop in. Als bestuur kijken wij echter naar meer aspecten dan alleen de huidige prestaties. Wij kijken uiteraard ook naar de lange termijn”, zegt bestuurslid technische zaken Robin Ternede over het besluit. “Ondanks dat Martin prima werk levert en ook nog steeds uitstekend presteert, vinden wij dat er een bepaalde chemie ontbreekt tussen Martin en de spelersgroep.”

De trainer erkent dat er geen chemie meer was tussen hem en de spelersgroep. “Wat betreft de prestaties en de trainingsmethodes die ik hanteerde, waren er geen problemen en ging alles eigenlijk goed. Dat is ook wel te zien aan de resultaten dit seizoen. We staan als promovendus er uitstekend voor in de winterstop. Het probleem was echter dat er geen klik was tussen mij en de spelersgroep. Het is ook belangrijk dat je buiten het veld goed met elkaar kunt opschieten en dat was niet het geval. Het hoeft niet zo te zijn dat je met elkaar gaat stappen, maar er moeten geen irritaties zijn.”

Foto Jos Spitteler

Van Egmond kan zich ook wel vinden in het besluit van het bestuur. “We hebben dit in goed overleg besloten en het is een logisch besluit. De resultaten zeggen niet altijd alles. In het begin van het seizoen kom je bij een nieuwe club en dan is het altijd even de kat uit de boom kijken. Uiteindelijk is gebleken dat er geen klik is en dan is het een goede keuze om aan het einde van het seizoen te stoppen.”

De oefenmeester hoopt het seizoen natuurlijk wel goed af te sluiten. “We staan er op dit moment goed voor en ik hoop dat we aan het einde van het seizoen ook op deze plaats staan. Dan kunnen we zeggen dat we een goed seizoen hebben gedraaid.” Van Egmond, die in zijn voorgaande jaren promoveerde met Waterwijk en Ouderkerk, hoopt dat er een mooie nieuwe uitdaging voor hem komt. “Ik wil volgend seizoen graag bij een andere mooie club aan de slag en ik hoop dat er iets moois op mijn pad komt.”

Diemen zal zich gedurende de winterstop rustig oriënteren in de zoektocht naar een opvolger voor Van Egmond. Ternede: “Diemen is ambitieus en wil graag naar de tweede klasse.”

Verslag: Joey Schoo
Foto’s Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!