Diemen en Zwanenburg spelen gelijk na vechtduel

Diemen en Zwanenburg hebben in de zondag derde klasse C de punten gedeeld. In een matige wedstrijd werd niet gescoord. Zwanenburg zal het meest teleurgesteld zijn: om de nacompetitie nog te ontlopen had de ploeg van Lex von Mauw haar zinnen gezet op een goed resultaat, met hierna wedstrijden tegen HBC en IVV nog in het verschiet.

De bezoekers startten ook beter aan het duel. Met veel positiewisselingen probeerde Zwanenburg gevaarlijk te worden. Diemen zette er aan de bal weinig tegenover. Er lag voldoende ruimte om via de flanken gevaarlijk te worden, maar de voorzetten waren matig. Wel stond de verdediging goed waardoor Zwanenburg zelf ook niet echt gevaarlijk kon worden.

In de tweede helft kreeg Diemen steeds meer ruimte in de omschakeling. Telkens was de eindpass niet goed of de afronding onnauwkeurig. Datzelfde overkwam Zwanenburg, dat overigens wel de grootste kans van de wedstrijd kreeg. Een schot van spits Rick van Veen werd gekeerd door doelman Dean Palmer, waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan.

Ondanks dat beide ploegen alle energie in de wedstrijd gooiden, werd er niet gescoord. Voor Zwanenburg zal het een zware kluif worden om nog aan de nacompetitie te ontkomen. De hekkensluiter heeft twee duels tegen promotiekandidaten om een achterstand van één punt op VVH/Velserbroek goed te maken. Voor Diemen, dat zevende staat, zit het seizoen er al op.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Hans van Dijk | Diemen-trainer Mark Steur

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)