Diemen in slotduel te sterk voor De Kennemers

Diemen heeft het seizoen in de zondag derde klasse C op een goede manier weten af te sluiten. Op eigen veld was de ploeg van Gerrie Breugem met 4-2 te sterk voor De Kennemers. Voor beide ploegen stond er verder niets meer op het spel.

Dat het een wedstrijd om ‘des Keizers Baard’ was, was vooral in de beginfase te merken. Beide ploegen wisten geen aanspraak te maken op een voorsprong. Na een klein half uur was het De Kennemers dat de score wist te openen. Tim Koops stuurde Leroy de Graaff met een mooie pass de diepte in en de aanvaller rondde beheerst af: 0-1.

Na de tegentreffer werd Diemen sterker en twaalf minuten voor rust kwam het op gelijke hoogte. Bright Aboagye was attent bij de eerste paal om een lage voorzet binnen te tikken. Aboagye tekende twee minuten later zelfs voor zijn tweede treffer door De Kennemers doelman Dave Davidson met een laag schot in de hoek te verschalken. De 2-1 voorsprong voor Diemen betekende ook de ruststand.

Na de rust kwamen de Beverwijkers sterk uit de kleedkamer en werd Diemen teruggedrongen. De Kennemers liet echter een aantal goede kansen liggen om de stand weer gelijk te trekken. Marco Mulder mikte in kansrijke positie te hoog. De Kennemers besloot aanvallender te gaan spelen en het was Diemen dat hiervan profiteerde. Jesse Ringelberg krulde de bal na een goede actie in de touwen: 3-1.

De Kennemers leek geknakt en tien minuten voor tijd werd het 4-1. Michael Stenvers werkte de bal ongelukkig in eigen doel. De Graaff tekende met zijn tweede van de middag nog wel voor de 4-2, maar de overwinning van de thuisploeg kwam verder niet meer in gevaar. Diemen sluit het seizoen hierdoor af als nummer tien, vijf punten boven de nacompetitiestreep.

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Mario Wormhoudt