Diemen kent geen enkel probleem met Wijk aan Zee

Zondag derdeklasser Diemen heeft zich goed gerevancheerd van de geflatteerde 7-1 nederlaag vorige week tegen RODA’23. De ploeg van Gerrie Breugem kwam op eigen veld geen seconde in de problemen tegen Wijk aan Zee: 6-1. Dennis van Bree was met drie treffers de grote man.

Diemen schoot razendsnel uit de startblokken en kwam na drie minuten op voorsprong. Een hoekschop werd goed verlengd door Dennis van Bree, waarna Jelle de Wild de 1-0 voor zijn rekening kon nemen. Lang kon de thuisploeg niet van deze voorsprong genieten. Aanvoerder Kevin Kroese wilde een voorzet terugkoppen richting doelman Abe Molewijk, maar zag de bal ongelukkig in zijn eigen doel belanden: 1-1.

De Diemenaren raakten ondanks deze tegentreffer niet van slag en behielden de controle over het middenveld. Voorin waren de sterke Bright Owusu en de slimme loopacties van de teruggekeerde Van Bree een plaag voor de Wijkse verdediging. Het werd uiteindelijk de wedstrijd van Van Bree. Eerst krulde hij met veel gevoel een vrije trap binnen, waarna hij op aangeven van zijn aanvalskompaan Owusu ook de 1-3 voor zijn rekening nam.

Vlak na rust gooide Van Bree met zijn derde van de middag, een kopbal uit een goede voorzet van rechtsback Niels Verheul, de wedstrijd al vroegtijdig in het slot. Wijk aan Zee was rijp voor de slacht en Diemen kon in alle rust aan het doelsaldo werken. Kay Minnema en Owusu bepaalden uiteindelijk de eindstand op een overtuigende 6-1 overwinning.

Met zes punten uit de eerste drie wedstrijden heeft Diemen zich weer in de subtop gemeld. De ploeg van Gerrie Breugem gaat volgende week op bezoek bij Schoten. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.