Diemen laat VVH/Velserbroek achter op laatste plaats

Diemen heeft eindelijk de laatste plaats van de zondag derde klasse C verlaten. De ploeg van scheidend trainer Gerrie Breugem was in een rechtstreeks duel met 1-4 te sterk voor concurrent VVH/Velserbroek en heeft daarmee de aansluiting met de veilige plekken gevonden.

Na een goed trainingskamp en een aantal oefenwedstrijden werd het goede gevoel dat Diemen heeft gekweekt om de onderste regionen zo snel mogelijk te verlaten direct kracht bijgezet met een ijzersterke eerste helft in Velserbroek. De thuisploeg werd direct vastgezet en in de omschakeling was Diemen levensgevaarlijk. Clubtopscorer Marco Moelee opende verdiend de score met een kopbal uit een voorzet van Bright Osei Owusu.

Niet veel later kwam Maxim Stefels goed door en leverde de bal af bij Moelee, die met zijn linker zelfs de 0-2 maken. Het kon niet op voor de gasten, die nog voor de rust het verschil maakten. Op aangeven van Gianno dos Passos tekende Owusu voor de 0-3. Een ongekende luxe voor een sterk spelend Diemen dat eigenlijk nog nauwelijks mogelijkheden had toegestaan.

De tweede helft leek VVH Velserbroek vastbesloten snel terug te keren in de wedstrijd. Dat lukte ook door een doelpunt Jeffrey Kors uit een vlugge counter. Diemen zette zich schrap voor een offensief, maar hield betrekkelijk eenvoudig stand en besliste de wedstrijd vervolgens rond de zestigste minuut toen Dos Passos op aangeven van Owusu de trekker overhaalde: 1-4.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.