Diemen na knotsgekke slotfase toch onderuit tegen DSOV

In de zondag derde klasse C is SV Diemen na de 4-3 nederlaag tegen DSOV naar de laatste plaats op de ranglijst gezakt. De ploeg van Robin Ernest vocht zich sterk terug  en maakte en 3-0 achterstand goed maar kon net niet voor een stunt zorgen omdat DSOV in de 94ste minuut de 4-3 maakte.

Diemen was in de voorhoede enigszins gehavend. Topscorer Stobbelaar ontbrak en de licht geblesseerde Grifhorst begon op de bank . En zo stond de ploeg van scheidend trainer Robin Ernest aan de lastige uitwedstrijd in Vijfhuizen tegen de nummer drie van de ranglijst.

Al snel bleek dat goed combinatievoetbal en het door Diemen geliefde positiespel op de slechte Vijfhuizer grasmat niet mogelijk was. In de openingsfase van de wedstrijd was er een optisch overwicht voor DSOV. Tot echt uitgespeelde kansen kwam de thuisploeg nog niet. Na een kwartier probeerde Diemen op te bouwen maar Moelee kreeg door het slechte veld de bal niet onder controle en Bianco Carolina kon simpel de score openen voor DSOV: 1-0. Verder bleef het tot de rust aan beide kanten bij speldenprikjes en hoefden keepers Moen en Ziere zich niet overmatig in te spannen.

140202Diemen080

In de tweede helft paste trainer Ernest een tactische wissel toe en kwam aanspeelpunt Richard Grifhorst in de ploeg voor Charles Mozes. Diemen begon slap aan de tweede helft en Abdel Ben Shala zorgde in de 48e minuut voor de 2-0. Enkele minuten later kon clubtopscorer Rick Gladon (15 treffers) de derde treffer voor DSOV op het bord zetten, maar voor een ogenschijnlijk leeg doel, wist Diemen-goalie Moen nog redding te brengen. Diemen probeerde het wel, maar leek niet bij krachten om de aansluitingstreffer te produceren. In de 61e minuut zette Bianco Carolina vanaf de penaltystip DSOV alsnog op 3-0 en voetbalde Diemen een verloren wedstrijd.

Niets was minder waar, want in de 81e minuut schoot Richard Grifhorst een rebound tegen de touwen 3-1. In de 86e minuut was het de hardwerkende Dennis van Bree die een goede aanval afrondde in de verre hoek 3-2. Diemen speelde va-banque en Grifhorst schoot na een scrimmage de 3-3 in de 92e minuut achter keeper Ziere. Een uitbarsting van vreugde bij het geplaagde Diemen en ongeloof bij DSOV.

140202Diemen086

Het duel leek in een gelijkspel te eindigen, maar scheidsrechter Schigt besloot anders. In de 94e minuut floot de leidsman en wees naar de stip. Hij gaf een discutabele strafschop aan de thuisploeg na een vermeende handsbal van Moelee. De fel protesterende Diemenaren werden nog getrakteerd op een aantal gele kaarten, waaronder de tweede geel voor Moelee. Keeper Moen ging de goede hoek in, maar Steven van der Velden schoot zijn strafschop onberispelijk in en Diemen bleef zo met lege handen achter.

Zondag speelt Diemen, op eigen veld, het restant van de gestaakte wedstrijd tegen DCG. Met nog dertien minuten te spelen staat DCG met 1-0 voor.Het duel begin tom 14:30 uur.

Kijk voor alle verslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 3C.