Diemen noteert nu wel ruime zege op VVH/Velserbroek

Zondag derdeklasser Diemen heeft de negatieve reeks van de afgelopen weken een halt toe weten te roepen. Op bezoek bij VVH Velserbroek, uitgerekend de ploeg waartegen de tweede periodetitel werd verspeeld, boekte de ploeg van Mark Steur een ruime 0-4 overwinning.

Diemen had even nodig om in het spel te komen. De bezoekers hadden moeite met het opportunistische spel van VVH/Velserbroek. Een belangrijk moment in de eerste helft was een penalty voor de thuisploeg. De inzet van Jeffrey Kors werd gekeerd door doelman Dean Palmer. Hierna kreeg Diemen meer grip op de wedstrijd. Met name Elwin Janssen was een ware plaag voor zijn directe tegenstander en niet verrassend zette hij de gasten op voorsprong. Tot twee maal toe kapte hij zijn directe tegenstander uit en knalde hij de bal hard en onhoudbaar in de korte hoek: 1-0.

Na de rust kreeg Diemen via Marco Moelee de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Hij vond keeper Marco van den Boogaard op zijn pad. VVH/Velserbroek bleef lange ballen pompen, maar kregen geen voet aan de grond bij het centrale duo Jesse te Paske en Jelle de Wild achterin.

Uiteindelijk zorgde Moelee op aangeven van Mike Eudoxie alsnog voor de beslissing. Alsof dat nog niet genoeg was, liepen de bezoekers via De Wild en Gianno dos Passos uit naar een overtuigende 0-4 overwinning. Daarmee revancheerde Diemen zich van het puntverlies (1-1) in de heenwedstrijd.

Omdat de vierde plek, die recht geeft tot nacompetitievoetbal, uit zicht lijkt, heeft Diemen dit seizoen weinig om voor te spelen. De ploeg van Mark Steur staat stevig op de zesde plek. Volgende week ontvangt het kampioenskandidaat DCG. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto: Koos van der Leest