Diemen overtuigt tegen GeuzenMiddenmeer

Afgelopen zaterdag heeft Diemen overtuigend gewonnen van GeuzenMiddenmeer in Amsterdam-Oost. Vooraf wist Diemen dat Altius tegen JOS Watergraafsmeer moest, dus in het geval dat er gewonnen werd en Altius punten zou laten liggen, ze weleens goede zaken konden doen.

De wedstrijd kende eigenlijk maar een spelbeeld, Diemen veel aan de bal, zoekend naar de gaten in de hechte defensie van Geuzen. Het eerste echte wapenfeit kwam van de voet van Wouter Holthuizen, die van een meter of 30 aanlegde en zijn schot uiteen zag spatten op de lat. De keeper en de defensie van Geuzen stond goed georganiseerd waardoor er weinig kansen waren voor Diemen, ondanks dat het wel meer de bal had. Zo eindigde de eerste helft met de brilstand op het bord.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel veel, al werd Geuzen iets gevaarlijker, omdat ze iets opportunistischer gingen spelen en hoopten dat de bal een keer goed zou vallen. Dit resulteerde meteen na rust in een levensgrote kans voor Geuzen. Daarnaast was het woord weer aan Diemen en gingen ze verder met het vele balbezit wat ze ook al in de eerste helft hadden. Vlak voor de 0-1 van Diemen was Mats Dalmulder nog dicht bij een doelpunt, maar ook zijn bal belandde snoeihard op de lat. Het was invaller Boaz Saam die het geduldig rondspelen van Diemen beloonde en stoïcijns afrondde na een goede aanval. Daarmee was het verzet van Geuzen gebroken en schoot Diemen ook nog de 0-2 binnen via de voet van Jay te Paske.

Omdat Altius verloor, neemt Diemen de tweede plaats over en kan het gaan toeleven naar de kraker tegen koploper ’s Graveland op 6 april. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 4c

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)