Diemen revancheert zich tegen JOS op een druilerige zaterdag

Voor de tweede week achter elkaar had SV Diemen een wedstrijd tegen een directe concurrent. Ook deze wedstrijd tegen JOS kon weer beschouwd worden als een topper in de zaterdag 4e klasse. Na allebei punten te hebben gemorst het weekend ervoor, was er voor beide teams noodzaak om deze wedstrijd te winnen.

Diemen speelde een verdienstelijk eerste helft, waar het JOS wat meer aan de bal liet en de ruimtes zocht in de omschakeling. Hier viel dan ook de 1-0 uit. Een lange bal vanuit achteruit werd goed verwerkt door Rowen Buis, waarna hij via een snel één tweetje de bal kon verplaatsen naar de rechterflank. Hans van der Mortel leverde een goede voorzet af, die terug gekopt werd door Gianno dos Passos voor de doellijn langs, waarna Dave Pielstroom hem simpel kon intikken. Niet veel later, wederom een lange bal, waarbij de centrale verdediger van JOS zich verslikt in de bal en Rowen Buis alleen op doel af kon om de 2-0 binnen te schuiven. Diemen gaf weinig weg, maar toch op slag van rust, sloeg JOS toe vanuit een vrije trap. De goedspelende spits Pinas, kopte hem onberispelijk binnen.

De tweede helft was mede door het weer van een iets minder niveau. JOS zette Diemen hoog vast, waardoor veel de lange bal werd gehanteerd, waar nog een aantal kleine kansjes uit kwamen voor Diemen. De dreiging kwam tweede helft vooral vanaf JOS, met nog twee mega kansen op de gelijkmaker. Tijdens het slotakkoord kwam de frustratie nog even boven drijven en ging er nog een speler van JOS met rood eraf. Diemen overleefde de storm van JOS en kon zo de 3 punten bijschrijven.

Komende dinsdag gaat het bekeravontuur voor Diemen verder. Zij mogen dan aantreden tegen BOL, wat uitkomt in de 4e divisie. De wedstrijd start om 20:15 op het terrein van SVW ’27, omdat de velden van BOL niet bespeelbaar zijn.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!