Diemen schudt ook Spaarnwoude van zich af

Diemen is door de tweede zege op rij eindelijk boven komen drijven. De ploeg van Gerrie Breugem versloeg met Spaarnwoude opnieuw een degradatieconcurrent en klom door de 3-0 overwinning naar de veilige elfde plaats in de zondag derde klasse C.

Eerder dit seizoen eindigde het duel in een ware korfbaluitslag met een 5-7 overwinning voor de Diemenaren, maar inmiddels lijkt die ploeg de verdediging een stuk beter op orde te hebben. In de openingsfase haalde de thuisploeg nog niet het duel van een week daarvoor tegen VVH/Velserbroek. Maxim Stefels en Kevin Kroese kregen een paar grote mogelijkheden om alsnog de score te openen, alleen stond het vizier niet op scherp.

Daarbij leek Diemen het zichzelf ook moeilijk te maken door in de eerste minuten van de tweede helft teveel risico te nemen met het uitverdedigen en te ontsnappen aan een tegentreffer. Het lukte Stefels alsnog om de ban te breken voor de thuisploeg door de bal op fraaie wijze over de doelman te krullen. Enkele minuten later was de middenvelder opnieuw trefzeker, weliswaar met wat geluk. Hij draaide een hoekschop in één keer in het doel en de doelman van Spaarnwoude kwam hierbij in botsing met zijn eigen verdedigers, waardoor hij kansloos was.

De gasten waren hard op zoek naar de aansluitingstreffer en kregen hiervoor twee goede kansen, maar vonden beide keren doelman Jeffrey Meering. In de tegenaanval bepaalde Diemen de eindstand op 3-0. Gianno dos Passos schoot op aangeven van Boaz Saam beheerst raak.

Diemen nam niet alleen afstand van de directe degradatiezone, maar klom ook over De Kennemers heen naar de elfde plek. De voorsprong op de nacompetitiestreep bedraagt één punt. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Foto’s Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)