Diemen verslaat Ouderkerk met 5-3

Ouderkerk ging zondagmiddag op bezoek bij Diemen, traditioneel gezien een lastige wedstrijd. Diemen bleek ook nu een lastige tegenstander: 5-3.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zondag 3c

De bezoekers begonnen het duel nog veelbelovend en waren in het eerste halfuur de bovenliggende partij. Al in de zesde minuut resulteerde dat in de openingstreffer. Rocky Nuamah wist zich op de rand van de zestien vrij te spelen en haalde vervolgens doeltreffend uit. Halverwege de eerste helft had Bart Muns de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn inzet verdween naast de verkeerde kant van de paal. Hetzelfde overkwam Nuamah even later. Tot dat moment had Diemen weinig in te brengen, maar even later was het toch 1-1 uit een vrije trap. Al snel daarna kwam Diemen op voorsprong uit een penalty. En binnen no time was het ook 3-1. Maar er vielen voor rust nog meer goals. Dankzij Thom Straver en Bart Muns ging Ouderkerk toch met een 3-3 stand rusten.

De tweede helft was koud vijf minuten oud of keeper Jesse de Wit van Ouderkerk ging bij het uittrappen schromelijk in de fout en bij een poging om die te herstellen werd andermaal een penalty veroorzaakt. Met ongeveer een uur op de klok maakte Diemen ook nog de 5-3, wat tevens de eindstand was. Het laatste halfuur probeerde Ouderkerk het nog wel, maar kon -ook na het inbrengen van drie wisselspelers– geen vuist meer maken.

Volgende week treft Ouderkerk koploper Swift. Ook Diemen wacht een lastige tegenstander, het gaat op bezoek bij nummer 3 Nieuw West United.

Bron: Rob van ’t Veer

Foto’s: Minke Wiggerink